Af KATRINE FREDERIKKE WANDRUP - 25/03-17 20:26

25-årig forsvandt i junglen: Da han blev fundet, havde han en utrolig overlevelseshistorie25-årig forsvandt i junglen: Da han blev fundet, havde han en utrolig overlevelseshistorie

En chilensk turist har overlevet i ni dage i Amazonas regnskov, efter han kom på afveje i den tætbevoksede del af regnskoven i Bolivia.

storybild

En chilensk turist har overlevet i ni dage i Amazonas regnskov, efter han kom på afveje i den tætbevoksede del af regnskoven i Bolivia. At han overlevede skyldes en gruppe aber, som tabte frugt til ham på jorden og førte ham til vand hver dag.

Sådan lyder historien i hvert fald fra den 25-årige Maykool Coroseo Acuña, som forsvandt fra sin udflugtsgruppe i Madidi National Park, en beskyttet del af regnskoven i den nordvestlige del af Bolivia, skriver National Geographic.

Aftenen før Maykool Coroseo Acuña forsvandt, nægtede han at tage del i et ritual med de andre turister, hvor man takker Moder Jord, Pachamama, for at lade dem besøge regnskoven.

- Det er fordi, han fornærmede Pachamama. Han ville ikke være med i cermonien, siger Feizar Nava, ejeren af Max Adventures, som arrangerede turen ind i skoven.

Se godt efter: På dette foto er der 12 soldater
Se godt efter: På dette foto er der 12 soldater

Der gik blot fem minutter fra, Maykool Coroseo Acuña nægtede at deltage i ritualet, til han forsvandt, fortæller Feizar.

Samme aften blev et redningshold sendt ud for at lede efter chileneren, men han var ingen steder at finde. Eftersøgningen blev ved hele natten, men klokken fem om morgenen måtte redningsfolkende vende tilbage til lejren med forurettet sag.

Shamaner fortalte til redningsholdet, at Maykool Coroseo Acuña var 'et sted langt borte, som ingen kunne nå frem til'.

I løbet af den næste uge ledte redningsfolk efter Maykool Coroseo Acuña i mellem otte og ti timer om dagen, men uden held. Der var ingen tegn på, at han nogensinde havde været i regnskoven.

I krig med elitestyrker
I krig med elitestyrker

Mange af redningsfolkene er professionelle trackere, og de blev mere og mere frustrerede over, at de ingen tegn kunne finde efter chileneren.

Efter seks dages intensiv eftersøgning kom der endelig et gennembrud. Redningsfolkene fandt en enlig, beskidt strømpe.

For shamanerne var det et gennembrud, der viste, de kunne kalde Maykool Coroseo Acuñas sjæl tilbage fra åndeverdenen, men de vidste, de havde travlt. For efter en uge alene i regnskoven, ville han være afkræftet.

Et par dage senere kan folk fra lejren pludselig høre fjerne råb.

- Båd! Båd! Hey! kan de høre inde fra skoven.

Beskyldt for tyveri: Kvinde bundet fast til træ og ædt levende af giftige myrer
Beskyldt for tyveri: Kvinde bundet fast til træ og ædt levende af giftige myrer

Nogle redningsfolk skyndte sig ned i en motorbåd og sejlede mod råbene. Få øjeblikke efter skete det utrolige: De havde fundet Maykool Coroseo Acuña i live efter ni dage alene i junglen.

Han var dehydreret, svag og nærmest ædt op af insekter. Han fortalte til redningsfolk, han kun havde overlevet takket være en flok aber, som angiveligt gav ham mad og førte ham mod læ.

Det står ikke klart, hvilken type aber, der holdt ham i live.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx