Af Benjamin Krogh - 10/12-15 06:19; Opdateret: 10/12-15 06:50

15-årig anholdt for at planlægge terrorangreb i Sydney15-årig anholdt for at planlægge terrorangreb i Sydney

Ifølge australsk politi var drengen del af en gruppe, der blandt andet ville angribe politistation i storbyen.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Australsk politi har tidligt torsdag morgen lokal tid anholdt to personer, som mistænkes for at have været i færd med at planlægge et terrorangreb i storbyen Sydney.

Det oplyser Australiens Føderale Politi, AFP, på et pressemøde torsdag ifølge avisen Sydney Morning Herald.

De anholdte er en 20-årig mand og en blot 15-årig dreng, der begge blev anholdt i deres respektive hjem i det sydvestlige Sydney.

Hjemmeværnet: Vi har 20 kampklar soldater i tilfælde af terror
Hjemmeværnet: Vi har 20 kampklar soldater i tilfælde af terror

Politiet sigter de to personer for i sammensværgelse med tre andre mænd, der allerede sidder fængslet, at planlægge angreb på regeringsbygninger, heriblandt muligvis AFP's hovedkvarter i Sydney.

Politiet oplyser, at de to mænd var del af en gruppe, der sidste år planlagde at kidnappe en tilfældig person på gaden og halshugge vedkommende. En plan, der blev spoleret af politiet, men som fik myndighederne til at interessere sig for de to anholdte.

Ifølge Fairfax Media vil de personer, der allerede sidder fængslet, senere torsdag blive sigtet for at være en del af planlægningen af de mulige terrorangreb.

Obama ventes at blæse til storangreb på Islamisk Stat
Obama ventes at blæse til storangreb på Islamisk Stat

Den 15-årige dreng, der er blevet anholdt, var kun 14 år, da de angivelige planer begyndte at blive lagt, oplyser politiet, der kalder det "foruroligende".

- At stille en 15-årig foran en dommer for meget alvorlige anklager, der kan give fængsel på livstid, viser, hvor vanskelig en opgave, vi står med, siger vicepolitikommissær Catherine Burn fra delstatspolitiet i New South Wales ifølge Sydney Morning Herald.

Australsk politi har flere gange inden for det seneste år lavet razziaer mod personer, som er blevet sat i forbindelse med mulige terrorangreb i Sydney.

Assad kritiserer briternes bomber og forsvarer russerne
Assad kritiserer briternes bomber og forsvarer russerne

Ifølge regeringen er seks konkrete angreb blevet forhindret. Trusselniveuaet for et muligt terrorangreb er af samme årsag blevet hævet til "højt".

I december sidste år lykkedes det en mand, der udtrykte sympati med Islamisk Stat, at tage adskillige gidsler på en café i det centrale Sydney.

Efter mange timers gidseltagning rykkede politiets aktionsstyrke ind. Det resulterede i, at manden blev dræbt. Derudover mistede to gidsler også livet.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: TV: Politi efterforsker knivangreb i London som terror

LÆS OGSÅ: Fange hos IS i 10 måneder: Nu ved han hvordan vi vinder krigen mod terror

LÆS OGSÅ: TV: FBI efterforsker massakre i Californien som terror

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx