Af Ritzau - 02/03-17 06:37; Opdateret: 02/03-17 07:03

Sessions afviser urent trav i sag om russiske møderSessions afviser urent trav i sag om russiske møder

USA's justitsminister mener ikke, han har vildledt Senatet efter rapporter om kontakt til russisk ambassadør.

storybild

USA's justitsminister, Jeff Sessions, mener ikke, han burde have informeret Senatet om sine møder med den russiske ambassadør. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Jim Watson)

- Jeg mødtes aldrig med russiske embedsfolk for at diskutere valgkampen. Jeg har ingen idé om, hvad disse beskyldninger handler om.

Sådan lyder det fra USA's justitsminister, Jeff Sessions, efter at Washington Post har berettet om, hvordan han i 2016 to gange havde samtaler med Ruslands ambassadør i USA, Sergej Kislyak.

Offentligheden har ifølge avisen ikke tidligere været informeret om samtalerne mellem Sessions og den russiske topdiplomat.

Og under en høring i Senatet 10. januar undlod Sessions tilmed at informere om kontakten, selv om han blev adspurgt direkte om emnet.

- Jeg havde ingen kommunikation med russerne, lød det blandt andet fra Sessions dengang.

Jeff Sessions mener dog stadig ikke, at han har gjort noget forkert. Han kalder de nye oplysninger for et forsøg på at miskreditere den nye administration.

- Dette er det seneste angreb mod Trump-administrationen af partiske demokrater. Sessions mødtes med ambassadøren i sin kapacitet som medlem af udvalget for de væbnede styrker, hvilket er helt i tråd med hans svar (til Senatet, red.), lyder det i et skriftligt svar til CNN.

Jeff Sessions mødtes ifølge Washington Post med den russiske ambassadør to gange. Første gang i juli 2016 og igen i september, hvor han tog imod Sergej Kislyak på sit kontor, da han var medlem af udvalget for de væbnede styrker.

Flere fremtrædende demokrater har allerede krævet, at Jeff Sessions træder tilbage fra posten som justitsminister.

Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, kalder Sessions' svar under høringen i Senatet for "åbenlyst mened".

Også Elijah Cummings, der sidder i Repræsentanternes Hus for Demokraterne, kræver Sessions' afgang.

- Der er ikke længere tvivl om, at vi har brug for en uafhængig kommission, der skal undersøge eventuelle forbindelser mellem Rusland og Trumps kampagnestab, siger Cummings til CNN.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx