Af - 04/04-16 22:00

Tigerne blev spået til at uddø inden 2022: Nu er der gode nyhederTigerne blev spået til at uddø inden 2022: Nu er der gode nyheder

Det ser ikke så skidt ud for den vilde tiger, som først antaget.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er ikke mere end seks år siden, at flere dyrelivseksperter spåede, at den vilde tiger sandsynligvis ville være uddød inden år 2022.

Grunden til det majestætiske dyrs forsvinden var krybskytteri og tab af habitat, men nu ser det heldigvis ud til, at det ikke står så slemt til for den vilde tiger, som først antaget, skriver Metro.

I denne uge kom nyheden om, at den vilde tiger er mere modstandsdygtig end eksperterne forventede. Så meget at det faktisk ser ud til at bestanden bliver fordoblet i stedet for at falde.

Og det er en spændende udvikling for den vilde tiger, der i begyndelsen af dette årti ellers var svundet ind til blot 3.200 vildtlevende dyr mod 100.000 for hundrede år siden.

Den forbedrede prognose for den vilde tiger kommer fra en undersøgelse, publiceret i det videnskablige tidsskrift Science Advances.

Den konkluderer, at tabet af skovområder, hvor tigeren holder til, ikke er så stort som forventet, og hvis det fortsætter sådan, vil antallet af tigere stige.

Indien og Nepal er den drivende kraft bag stigningen i tiger-bestanden, konkluderer undersøgelsen. Her stiger bestaden i øjeblikket med henholdsvis 61 og 31 procent.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx