Af Ritzau - 23/09-16 08:23; Opdateret: 23/09-16 11:15

Aleppo bombes atter få timer efter en bebudet offensivAleppo bombes atter få timer efter en bebudet offensiv

Våbenhvilen i den syriske storby er brudt sammen, og Syriens hær igangsætter militær operation.

storybild

Luftbombardementer fortsætter i områder af Aleppo, der kontrolleres af oprørere. Billedet her er fra onsdag. (Billede: Scanpix/Ameer Alhalbi)

Kampfly har fredag morgen heftigt bombet områder i det østlige Aleppo i Syrien, der er under oprørernes kontrol.

Det skete kun få timer efter, at den syriske regeringshær annoncerede starten på en militær operation i samme område, oplyser syriske redningsarbejdere og aktivister.

Den syriske hær, der støttes af det russiske luftvåben, kom med meddelelsen sent torsdag.

Der bor mindst en kvart million mennesker i de oprørskontrollerede områder. De var også udsat for bombardementer torsdag.

Et krisemøde i FN mellem blandt andet USA og Rusland torsdag mundede ikke ud i enighed om at genoprette den sammenbrudte våbenhvile.

- Spørgsmålet er nu, om der er en reel chance for at bevæge os fremad, fordi det står klart, at vi ikke længere kan fortsætte ad samme spor, sagde USA's udenrigsminister, John Kerry.

Den syriske hær har ikke bekræftet, at det er syriske eller russiske fly, som bomber det østlige Aleppo. Men ingen af de andre krigsførende, syriske parter i området råder over kampfly.

Lederen af redningstjenesten i det østlige Aleppo fortæller, at fem russiske fly fredag formiddag befandt sig i luften over byen.

- Hvad der sker lige nu, er ren udryddelse, siger han.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der baserer sine oplysninger på et netværk af informanter, fortæller, at der siden midnat har været 30 flyangreb i forskellige områder af Aleppo.

USA har talt om at få indført et flyveforbud over Aleppo. Men det har Rusland og Syrien været afvisende over for.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, mener, at kravene torsdag i Den Internationale Støttegruppe var for ensidige over for Syrien. De 23 lande i støttegruppen, der søger en løsning i Syrien, mødtes torsdag i New York.

Parterne mødes igen fredag.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx