23/04-18 10:32; Opdateret: 23/04-18 10:59

Bagmand fra Paris-angreb får 20 år for drabsforsøg i BelgienBagmand fra Paris-angreb får 20 år for drabsforsøg i Belgien

Fire betjente blev såret i forsøg på at pågribe Abdeslam, som mandag er idømt 20 års fængsel for drabsforsøg.

storybild

Salah Abdeslam, en af hovedgerningsmændene bag flere koordinerede angreb i Paris, er mandag idømt 20 års fængsel for terrorrelateret drabsforsøg i Belgien. Scanpix/Stephanie Lecocq

Bruxelles. Salah Abdeslam, en af hovedgerningsmændene bag flere koordinerede angreb i Paris, er mandag kendt skyldig i forsøg på terrorrelateret drab i forbindelse med en skudveksling i 2016.

Han er idømt 20 års fængsel, meddeler den belgiske domstol.

Abdeslam er den eneste overlevende bag angrebene i Paris 13. november 2015, da en flok ekstremister dræbte 130 mennesker.

Hverken franskmanden eller medtiltalte Sofien Ayari var til stede i retten ifølge det belgiske nyhedsbureau Belga. Ayari blev også fundet skyldig.

Mandagens dom omhandler en episode i forbindelse med den franske statsborgers flugt i Bruxelles, hvor han boede.

Anklageren havde krævet Salah Abdeslam fængslet i op til 20 år for episoden 15. marts 2016, da fire betjente blev såret i en skudveksling. Det skete i kommunen Forest, der ligger i den sydlige del af Bruxelles.

Salah Abdeslam og en anden person flygtede fra en lejlighed i Forest, mens en tredje skød mod betjente, som forsøgte at anholde Abdeslam.

Fire dage senere blev franskmanden pågrebet nær familiens hjem i Molenbeek, en anden bydel og kommune i den belgiske hovedstad.

Abdeslam er også tiltalt for sin rolle i angrebene i Paris i 2015. Den retssag finder sted i Frankrig, hvor han sidder fængslet.

Under et fransk gidseldrama i marts i år forsøgte en 26-årig mand at få Abdeslam løsladt.

Gerningsmanden, som kun var kendt for småforbrydelser, havde angiveligt svoret Islamisk Stat troskab, og han krævede ifølge fransk tv, at Abdeslam blev sat på fri fod.

Det ønske kom gidseltageren dog ikke igennem med.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Efterlyst for milliontyveri: Har du...
bt.dk
Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx