Af Marc Nicholas Thygesen - 06/03-15 13:15; Opdateret: 06/03-15 13:49

Kæreste til dræbt russisk politiker er blevet truet på livetKæreste til dræbt russisk politiker er blevet truet på livet

Ukraine beskytter kæreste til den dræbte russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsov.

storybild

(Billede: Polfoto/Alexander Zemlianichenko)

Den ukrainske kæreste til den dræbte russiske oppositionsaktivist Boris Nemtsov siger, at hun har modtaget flere dødstrusler, oplyser en statsanklager i Ukraine.

- Ganna Duritska, som var ved Nemtsovs side, da han blev dræbt, har modtaget trusler fra "uidentificerede personer", mens hun har opholdt sig i sine forældres hjem efter at være vendt tilbage fra Moskva, siger statsanklagemyndigheden i Ukraine i en erklæring.

Fremtrædende russisk Putin-kritiker dræbt tæt på Kreml
Fremtrædende russisk Putin-kritiker dræbt tæt på Kreml

Den ukrainske rigsadvokat, Viktor Sjokin, har på grund af truslerne givet ordre til, at der "træffes alle nødvendige foranstaltninger" for at beskytte Duritskas "liv og sundhed."

Ganna Duritska, der er en ukrainsk fotomodel, forlod Moskva mandag aften, efter at hun havde klaget over at være blevet tilbageholdt i næsten tre dage i en lejlighed, selv om hun havde fortalt myndighederne alt, hvad hun vidste.

Snowden overvejer at vende tilbage til USA
Snowden overvejer at vende tilbage til USA

Den 55-årige Nemtsov blev dræbt af skud i ryggen på en bro i Moskva fredag aften for en uge siden. Han er blevet begravet på samme kirkegård som den Kreml-kritiske journalist Anna Politkovskaja, der blev dræbt i 2006.

Det er endnu ikke opklaret, hvem der dræbte Nemtsov med fire kugler i ryggen.

Præsident Vladimir Putin har fordømt drabet og har i et brev til Nemtsovs 87-årige mor erklæret, at de skyldige bliver fundet.

16-årig tilstår dødstrusler mod Naser Khader
16-årig tilstår dødstrusler mod Naser Khader

Nemtsovs venner siger, at han var offer for en atmosfære af had, der er pisket op mod alle, som er imod præsident Putin.

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnij forlod fredag et fængsel i Moskva og svor, at modstanden mod regeringen vil tage til.

Navalnij, der er advokat og blogger, stod i spidsen for en række massedemonstrationer mod præsident Vladimir Putin for tre år siden.

Som andre oppositionspolitikere bliver han i dag holdt ude af massemedierne, og hans fængsling, der var baseret på anklager om svindel, opfattes af oppositionen som et påskud for at få ham fjernet fra den politiske scene.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Fransk bager får bøde for at arbejde...
bt.dk
DR-vært har fundet kærligheden: Se...
bt.dk
Av! Wozniacki får svær lodtrækning
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx