Af Ritzau - 13/05-16 04:33; Opdateret: 13/05-16 05:23

Hizbollahs militære topfigur død: Meldes dræbt af IsraelHizbollahs militære topfigur død: Meldes dræbt af Israel

Mustafa Badreddine er angiveligt blevet dræbt i et israelsk luftangreb nær Syriens hovedstad, Damaskus.

storybild

Hizbollahs leder, Hasran Nasrallah, har mistet en af sine nærmeste i den libanesiske organisation. Arkiv. (Billede: Scanpix/Anwar Amro)

Mustafa Badreddine, en af Hizbollahs militære topfigurer, er død. Det oplyser det libanesiske parti og paramilitære organisation i en meddelelse ifølge Reuters.

- Han tog del i de fleste af den islamiske modstandsbevægelses operationer siden 1982, skriver Hizbollah og beskriver Badreddine som "den store jihadist-leder"

Ifølge flere arabiske medier er Badreddine blevet dræbt i et israelsk luftangreb nær Damaskus' internationale lufthavn i Syrien.

Hizbollah oplyser dog selv, at han blev dræbt tirsdag i denne uge i grænseområdet mellem Libanon og Syrien.

Mustafa Badreddine menes at have været næstkommanderende i Hizbollah efter organisationens leder, Hassan Nasrallah. Derudover er han svoger til den afdøde tidligere Hizbollah-kommandør Imad Moughniyah.

Badreddine er tidligere blevet dømt til døden i Kuwait i forbindelse med bombningerne af blandt andet den amerikanske og franske ambassade i Kuwait i 1983. Han undslap fængslet i forbindelse med den første golfkrig.

Han blev desuden i 2005 sat i forbindelse med drabet på Libanons tidligere premierminister Rafik Hariri.

Israels hær har endnu ikke kommenteret forlydenderne om, at det skulle have været den, der har dræbt den 55-årige Hizbollah-leder.

Den shiamuslimske bevægelse er støttet af Iran, som er en af Israels ærkefjender i Mellemøsten. Hizbollah er også kendt for at støtte den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx