Af Ritzau - 29/06-17 01:31; Opdateret: 29/06-17 05:56

Venezuela finder helikopter på strand efter påstået angrebVenezuela finder helikopter på strand efter påstået angreb

En helikopter brugt i et formodentligt angreb i Caracas er fundet, men den formodede gerningsmand er væk.

storybild

Det var Venezuelas trængte præsident, Nicolas Maduro, som tirsdag informerede offentligheden om den spektakulære hændelse. Maduro betegnede det som en "terrorangreb". (Billede: Reuters/Handout/arkiv)

En stjålet helikopter, hvorfra der tirsdag blev affyret skud mod indenrigsministeriet i Venezuelas hovedstad, Caracas, og kastet granater mod landets højesteretsbygning, er onsdag fundet efterladt på en strand ved Det Caribiske Hav.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den formodede bagmand er fortsat ikke pågrebet trods en omfattende menneskejagt.

Store styrker er ifølge regeringen sat ind i eftersøgningen af den 36-årige politipilot Oscar Perez, som beskyldes for at stå i spidsen for en gruppe tidligere politifolk, der har vendt sig mod regeringen.

Ifølge lokale medier optrådte Perez tilbage i 2015 i en actionfilm, der på engelsk havde titlen "Death Suspended" (døden udskudt, red.).

I filmen, som han var med til at producere, spillede han hovedrollen som efterretningsagent, der redder en bortført forretningsmand.

Op til filmens premiere beskrev Perez sig som noget af en actionhelt i det virkelige liv.

Ud over at være helikopterpilot befandt han sig i eliten blandt dykkere og faldskærmsudspringere, fortalte han i et interview med avisen Panorama.

- Jeg er en mand, som går ud i gaderne uden at vide, om han kommer hjem igen, sagde han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det var Venezuelas trængte præsident, Nicolas Maduro, som tirsdag informerede offentligheden om den spektakulære hændelse. Maduro betegnede det som en "terrorangreb".

Oppositionen tvivler på hele historien og mistænker regeringen for at have iscenesat hændelsen. Motivet skulle være at skygge for andre begivenheder og stille Maduros modstandere i et dårligt lys.

- Det minder om en film, siger Julio Borges, en af de førende oppositionspolitikere, ifølge Reuters.

- Nogen siger, at det er et setup, andre at det er rigtigt. Tusindvis af ting sker. Men jeg vil sammenfatte det sådan: en regering er ved at gå i forrådnelse, mens nationen kæmper for værdighed, siger han.

Ingen personer kom til skade i det påståede angreb, der fandt sted, samtidig med at Maduro holdt en tv-transmitteret tale fra præsidentpaladset.

Hændelsen faldt også sammen med tiltag, der svækker statsanklager Luisa Ortegas magtbeføjelser.

Onsdag har højesteretten i Caracas nedlagt udrejseforbud for Ortega, der ses som en mulig udfordrer til Maduro, og indefrosset hendes bankkonti, skriver AP.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx