Af - 23/09-15 14:18

TENDENS: Kvinder deler deres abort-historier på TwitterTENDENS: Kvinder deler deres abort-historier på Twitter

Under et af de mest benyttede hashtags på Twitter lige nu fortæller kvinder personlige historier om aborter.

storybild

(Billede: Polfoto)

Et af de mest brugte hashtags på Twitter lige nu er #ShoutYourAbortion, som direkte oversat til dansk betyder “råb din abort”. Og siden lørdag er flere og flere kvinder særligt i USA begyndt at fortælle personlige historie om at få en abort under det hashtag.

- Fik en kirurgisk abort i en alder af 22 år, fordi jeg var alt for ung til at blive forælder. Har aldrig nogensinde fortrudt det #ShoutYourAbortion, skriver Mary Emily O'Hara.


Hashtagget er blevet til, efter USAs største udbyder af aborthjælp, Planned Parenthood, er blevet anklaget for at sælge fosterorganer, og derfor vil politikerne fjerne deres offentlige støtte.

Paven tillader præster at tilgive abort
Paven tillader præster at tilgive abort

- Kampagnen om at fjerne støtten bygger på en antagelse om, at abort er noget, man hvisker, skriver hashtaggets ophavsmand, Lindy West.

Det er i nogen grad det samme hviske-tendens, vi ser i Danmark, siger rådgiver i Sex & Samfund Jeppe Hald.

- Der er også en tabuisering af abortemnet herhjemme. Man har ikke lyst til at skulle forsvare, at man har valgt at få en abort, siger han.

Jeppe Hald peger på, at debatten i USA er mere politisk, fordi langt flere går ind for at afskaffe retten til abort i USA. Men han bifalder at debatten er der. Og det samme gør Torben Riis fra Respekt for Menneskelig, der er modstandere af fri abort.


Dog mener han ikke, at abort nødvendigvis er et tabuemne. Til gengæld er det tabu at være modstander af fri abort.

Tre DF-kandidater i kampagne mod fri abort
Tre DF-kandidater i kampagne mod fri abort

- Hvis man siger, at man er imod abort, får man at vide, at man er brutal og hjerteløs over for de stakkels kvinder, som har det hårdt nok i forvejen. Det er i hvert fald et tabu at være imod abort, siger han.

Selvom han rigtig gerne vil tale om det, er der ikke mange, som gider diskutere med abortmodstanderne eller anklager dem for at være årsag til, at abort er et tabu.

- Vi vil ikke gøre abort til et tabu. Vi vil gerne diskutere det her, men der er ikke så mange, der er interesseret i at høre på os, siger han.

LÆS OGSÅ: Abort: Her er V-forslaget, der får politikere til at rase

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx