30/08-14 13:06

Thorning: Jeg er ikke kandidat til toppost i EUThorning: Jeg er ikke kandidat til toppost i EU

Efter møde med europæiske socialdemokrater afviser statsministeren endnu en gang at være kandidat til toppost.

storybild

Efter møde med europæiske socialdemokrater afviser statsministeren endnu en gang at være kandidat til toppost. (Billede: Polfoto)

Statsminister Thorning-Schmidt (S) gentog lørdag formiddag budskabet om, at hun ikke er et kort i kabalen af topposter i EU, der formentligt vil falde på plads senere lørdag.

- Jeg er statsminister i Danmark, og det vil jeg gerne fortsætte med at være, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2 News efter møde i Paris med de europæiske socialistiske og socialdemokratiske regeringsledere.

Thorning går til topmøde med falmet favoritstatus
Thorning går til topmøde med falmet favoritstatus

- Alle kender efterhånden min holdning i det her spørgsmål. Jeg er ikke kandidat. Jeg er statsminister i Danmark, siger hun om en spekulationerne om hendes chancer for at blive udnævnt som ny formand for Det Europæiske Råd - populært kaldet EU-præsidenten.

De europæiske socialdemokrater var samlet hos den franske præsident François Hollande i Paris forud for lørdagens EU-topmøde.

Thorning og co. haler ind på Løkke
Thorning og co. haler ind på Løkke

Helle Thorning i skænderi med fagforenings-bosser
Helle Thorning i skænderi med fagforenings-bosser

Ifølge Helle Thorning-Schmidt blev der især diskuteret vækst på mødet, men også EU-topposterne var på dagsordenen, lyder det fra statsministeren.

- Vi har selvfølgelig også diskuteret kandidater blandt andet til posten som formand for Det Europæiske Råd, og der er alle enige om, at den beslutning skal træffes med konsensus.

- Det er det, Europa har brug for - at vi finder en kandidat, som har de personlige kvalifikationer til at udfylde det her job, siger statsministeren til TV2 News.

Hun understreger, at hun derfor ikke vil pege på en kandidat.

- Jeg går ind til det her møde med en målsætning om at finde den bedste kandidat til at lede Det Europæiske Råd. Det, der er vigtigt for mig, og det der forhåbentlig komme til at ske, er, at vi træffer beslutningen med konsensus.

Danskere uenige med Thorning: Vi er ikke ude af krisen
Danskere uenige med Thorning: Vi er ikke ude af krisen

- Den person, vi skal finde, skal lede møderne i Det Europæiske Råd og det vil sige, at personen skal have opbakning og tillid fra alle medlemslande, der sidder i Det Europæiske Råd, siger statsministeren.

EL: Ufattelig udmelding fra Thorning om dagpenge
EL: Ufattelig udmelding fra Thorning om dagpenge

Allerede inden sommerferien godkendte EU-Parlamentet og EU's stats- og regeringschefer luxembourgske Jean-Claude Juncker som efterfølger for den nuværende formand for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso.

Dermed mangler posterne som formand for Det Europæiske Råd og EU's udenrigschef at blive besat.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx