27/09-13 06:57

Søvndal : To års FN-dødvande er brudtSøvndal : To års FN-dødvande er brudt

Danmarks udenrigsminister ser positive takter i FN's Sikkerhedsråd. Resolution kan være på vej om kort tid.

storybild

(Billede: Jens Dresling/POLFOTO)

Den danske udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), er godt tilfreds med, at Rusland og USA langt om længe er blevet enige om et udkast til en FN-resolution over for Syrien.

Villy Søvndal kalder det "en meget positiv udvikling", og udenrigsministeren håber på, at resten af FN's Sikkerhedsråd giver grønt lys til resolutionen inden for kort tid.

- Vi skal nu studere resolutionens ordlyd i detaljer og danne os det fulde overblik over det kommende arbejde og de betingelser, det skal foregå under.

- Men uanset hvad, så står det for mig klart, at over to års blokade i Sikkerhedsrådet ser ud til at være brudt, og at verdenssamfundet har formået at handle her i New York. Det er jeg glad for, lyder det fra Villy Søvndal i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Sikkerhedsrådet har været splittet i Syrien-spørgsmålet, da præsident Bashar al-Assads nære allierede, Rusland, sammen med Kina flere gange har nedlagt veto mod resolutioner, der havde til formål at udøve pres på Syrien for at stoppe borgerkrigen.

Den nye resolution indeholder ingen hurtig handling over for det angreb med kemiske våben, som Assad-styret begik mod civile ved Damaskus for en måned siden. Den skal sørge for, at Syrien lever op til løftet om at skille sig af med sine kemiske våben.

Og det bliver en meget svær opgave, mener Villy Søvndal.

- Der er næppe tvivl om, at den rigtigt hårde og vanskelige del af arbejdet nu skal i gang. Det bliver en kæmpe opgave at fjerne alle kemiske våben under meget vanskelige og usikre forhold, skriver Villy Søvndal.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx