Af - 06/08-14 05:30; Opdateret: 06/08-14 10:34

Imam smidt ud af Italien for at opfordre til jødedrabImam smidt ud af Italien for at opfordre til jødedrab

En imam er blevet udvist fra Italien, efter han er blevet fanget på video med antisemitiske udtalelser.

storybild

Den udviste imam prædikede sine kontroversielle holdninger ved en fredagsbøn i en moske nær Venedig. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

En marrokansk imam er blevet udvist af Italien, efter det er blevet fanget på video, at han har opfordret til vold mod jøder i forbindelse med den verserende krig mellem Israel og Palæstina.

Indenrigsminister Angelino Alfano beordrede mandens udvisning ‘for alvorligt at forstyrre freden, bringe nationens sikkerhed i fare og for religiøs diskrimination’, skriver Washington Post.

Den føromtalte video blev optaget under en fredagsbøn i en moske nær Venedig i sidste måned. ‘Åh Allah, tæl dem en efter en og slå dem alle ihjel,’ siger imamen angiveligt på video.

- At ytre antisemitiske prædikener, som udtrykkeligt tilskynder vold og sekterisk had er uacceptabelt. Må min beslutning i denne sag være en advarsel til alle, der tror, at man kan prædike had i Italien, siger ministeren til avisen Libero.

Det muslimske samfund i italien har taget godt imod udvisningen af imamen, og man tager skarpt afstand for hans antisemitiske budskaber.

- Islam er en fredelig religion. Dem der prædiker død, skal ikke have lov til at komme i moskeerne, siger præsidenten for Veneto Islamic Federation og for organisationen Assalam (Fred, red.), Bouchaib Tanji.

Imidlertid efterspørger politikere fra det højreorienterede parti Lega Nord strammere kontrol med moskeer, som de kalder for ‘farlige steder’, der udgøre ‘alvorlige sikkerhedsproblemer’.

- Regeringen må vågne op og skride til handling, før det er for sent, lyder det fra et af partiets ledende medlemmer, Massimiliano Fedriga.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Britiske ransagning indledt hos...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx