Af - 31/08-16 10:59

TV: Sådan vil Assad lokke turister til SyrienTV: Sådan vil Assad lokke turister til Syrien

Nu skal strandbilleder og smart musik lokke turister til Syrien.

Selvom Syrien er hårdt plaget af krig, sult og mennesker på flugt, så forsøger Assad-styret alligevel at tiltrække turister til landet i en ny video, der er blevet offentliggjort på det syriske turistministeriums side på Facebook, skriver Tv2 Norge.

Men det er langt fra den virkelighed, vi er blevet præsenteret for i nyhedsudsendelser de senere år.

To danske syrienkrigere meldes dræbt
To danske syrienkrigere meldes dræbt

De dybt tragiske billeder af død og ødelæggelser er blevet erstattet med drone-optagelser over en strand i byen Tartous, der er Syriens næststørste havneby og stedet, hvor Rusland har placeret en stor del af deres militære tilstedeværelse i landet.

Men trods strand, palmer og badende mennesker, så ligger byen kun en times kørsel fra byen Homs, der er fuldstændig ødelagt, og hvor tusindvis af desperate civile er sendt på flugt fra Assad-styrets bomber.

Det syriske turistministerium skulle angiveligt bryste sig af en markant fremgang på 30 procent i turismen i 2016 i forhold til samme periode i 2015, men der er ikke umiddelbart oplysninger om, hvorvidt det skulle dreje sig om udlændinge eller syrere, skriver TV2 Norge.

Tyrkiet afviser kurdisk melding om våbenhvile i Syrien
Tyrkiet afviser kurdisk melding om våbenhvile i Syrien

Videoen har skabt en del vrede blandt syrere, der finder det dybt usmageligt, at de forsøger at sælge Syrien på den måde til omverdenen, mens situationen i Aleppo og mange andre dele af landet er særdeles desperat for de civile, der har svært ved at få fat i basale fornødenheder.

Krigen i Syrien har varet i fem år, og det formodes at op mod en halv million mennesker har mistet livet i konflikten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx