04/12-15 18:52

Belgien eftersøger to farlige mænd fra Paris-massakreBelgien eftersøger to farlige mænd fra Paris-massakre

Den belgiske efterforskning af Paris-angreb er nu udvidet med to mænd, der brugte falske belgiske id-papirer.

storybild

Den belgiske anklagemyndighed oplyser, at politiet leder efter to bevæbnede og farlige personer, der skal have hjulpet en af de hovedmistænkte islamister i angrebet på Paris, som kostede 130 mennesker livet.

Angrebet i Paris fandt sted 13. november.

- Den føderale anklagers kontor og undersøgelsesdommeren ønsker at appellere til offentligheden om at holde øje efter to nye mistænkte, som efterforskerne aktivt leder efter, hedder det i en erklæring.

LÆS OGSÅ: Efter terror: Nu dækkes Paris med den smukkeste gadekunst

Salah Abdeslam, som var i Paris under angrebet, var to gange i den ungarske hovedstad Budapest, i september kørende i en udlejningsbil.

9. september blev han kontrolleret på den østrigsk-ungarske grænse. I hans Mercedes var der også to mænd, der brugte falske belgiske identitetskort med navnene Samir Bouzid og Soufiane Kayal.

LÆS OGSÅ: Sådan hylder Simpsons franske terrorofre

Anklagemyndigheden siger, at Soufiane Kayals falske identitetskort også blev brugt til at leje et hus i Belgien, som blev gennemsøgt af politiet 26. november.

Det andet falske identitetskort for Samir Bouzid blev brugt fire dage efter massakrerne i Paris til at overføre 750 euro fra et Western Union-kontor i Bruxelles til Hasna Aitboulahcen, som blev dræbt, da politiet angreb jihadisterne i en lejlighed i Paris-bydelen St. Denis 18. november.

LÆS OGSÅ: Trodser terror: Eagles of Death Metal vil genåbne Le Bataclan

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx