Af - 03/03-16 15:15

TV: Emmas video deles flittigt: \TV: Emmas video deles flittigt: "Jeg blev sendt hjem for at dø"

21-årige Emma fra England har gennem 10 år lidt af spiseforstyrrelse, og hun har i samme periode døjet med svigtende hjælp fra læger. Nu forsøger hun at råbe folk op i en video.

21-årige Emma Carlill siger ingen ord i videoen, men hendes budskab er alligevel ikke til at tage fejl af. Se selv her. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Efter 10 år med spiseforstyrrelse og en masse svigt fra de professionelle, der skulle have hjulpet, bestemte 21-årige Emma Carlill fra England sig for at fortælle sin historie. I en seks-minutter lang video på Facebook fortæller hun sin historie ved hjælp af skilte.

Videoen har fået fleres opmærksomhed. Siden hun lagde den ud i sidste uge, er engelske Emma Carlills video blevet delt 1.850 gange, og den har også fået opmærksomhed fra medierne.

I videoen forklarer Emma Carlill, at hun gentagne gange blev sendt hjem fra hospitalet for at dø med den begrundelse fra lægerne, at hendes hjerte var så svagt, at det ville blive for stresset af ikke at være i hjemlige omgivelser.

- Igen blev jeg sendt hjem for at dø, og igen modbeviste jeg dem, skriver hun i videoen og fortsætter:

Jeg tror, at den eneste grund til, at jeg stadig er i live, er for at rejse opmærksomhed på spiseforstyrrede og for at forhindre, at det sker for andre.

Mød pigerne bag den nye spiseforstyrrelse
Mød pigerne bag den nye spiseforstyrrelse

Spiseforstyrelsen halede ind på Emma Carlill i en alder af 11 år, hvor forældrene blandt andet blev skilt. Hun tabte sig drastisk, og i et halvt år forsøgte moren forgæves at få lægerne til at finde ud af, hvad der var galt med hendes datter.

Svaret fra lægerne var, at det var normalt, at teenagere pludselig tabte sig, og at det bare var en fase.

Kræsenhed kan dække over ny spiseforstyrrelse
Kræsenhed kan dække over ny spiseforstyrrelse

Det var først, da Emma Carlills læber kontinuerligt blev blå, og hun dagligt besvimede, at lægerne indså, at der var noget galt.

I en periode fik Emma Carlills den hjælp, hun behøvede, men da hun fyldte 18, og nu skulle søge om en voksenpsykiater, svigtede hjælpen igen.

Emma Carlill stod i mere end to år på venteliste til at få psykiatrisk hjælp. I mellemtiden ringede Emma Carlills mor bekymret til hospitalet, der som "hjælp" gav moren et telefonnummer, som hun kunne ringe på, hvis datteren forsøgte at tage sit eget liv.

Hver tredje spiseforstyrrede undgår tandlægen
Hver tredje spiseforstyrrede undgår tandlægen

Jeg ved ikke, om jeg vil overleve uden psykiatrisk hjælp.
Det skriver Emma Carlill og fortsætter:

- eller om jeg nogensinde vil få styr på dæmonen i mit hoved. Men jeg er nødt til at få budskabet ud: Spiseforstyrrelse kan kureres, hvis man får den rigtige hjælp, og hvis det fanges på et tidligt stadie.

Norsk politi vil fængsle mor til 13-årig sultedød pige
Norsk politi vil fængsle mor til 13-årig sultedød pige

Selvom Emma Carlill fra Newport i England ikke siger et eneste ord i videoen, er budskabet tydeligt:

- Vi kan ikke længere ignorere spiseforstyrrelse. Det er seriøst!, står der på et af de sidste skilte i Emma Carlills video.

Senest i december var Emma Carlill i livsfare. Hendes BMI var under 16.

Nye tiltag skal hjælpe svært spiseforstyrrede
Nye tiltag skal hjælpe svært spiseforstyrrede

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tætte venner klar til at hjælpe...
bt.dk
Belgisk politi har afspærret dele af...
bt.dk
FCK færdige i Europa League: Én mand...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx