Af - 02/06-17 13:34

Én mands lille fejl koster nu flyselskab 850 millionerÉn mands lille fejl koster nu flyselskab 850 millioner

Et flyselskab måtte i sidste weekend aflyse adskillige flyafgange og lade 75.000 kunder strande. Årsagen viser sig at være ganske simpel.

storybild

Ups ... (Billede: Wikimedia Commons)

‘Har du tjekket, om strømmen er sat til?’

Det spørgsmål er det sidste, man har lyst til at høre, når man har problemer med computeren. Men nogle gange er de dummeste spørgsmål de bedste.

UPS: Her er Trump ved at begå kæmpe-brøler - bliver reddet af konen
UPS: Her er Trump ved at begå kæmpe-brøler - bliver reddet af konen

Det må British Airways erkende, efter et massivt IT-problem i sidste weekend var skyld i, at mere end 75.000 af flyselskabets kunder var strandet på grund af aflyste fly.

Selskabets IT-system var helt nede, hvilket resulterede i, at samtlige flyafgange fra Heathrow og Gatwich - de to største lufthavne i Storbritannien - måtte aflyses. Nu har man så fundet årsagen: strømmen var ikke sat til. Det skriver The Times ifølge The Verge.

Ups! Dansk milliardær kørte forbi politiet med 212 km/t
Ups! Dansk milliardær kørte forbi politiet med 212 km/t

Det viser sig, at en tekniker havde foretaget noget arbejde i British Airways’ datacenter, og her kom han ifølge avisen til at hive et stik ud. Det forårsagede et totalt nedbrud af IT-systemet.

- Efter et par minutter uden strøm blev systemet startet op igen på en forkert og ukontrolleret måde, hvilket resulterede i fysiske skader på systemet. Det eskalerede problemet markant, skriver Bill Francis, lederen af IT-systemet hos British Airways’ moderselskab, IAG, i en e-mail til selskabets ansatte ifølge The Guardian.

KÆMPE ups: Mor gav sin datter sprut med i madpakken ved en fejl
KÆMPE ups: Mor gav sin datter sprut med i madpakken ved en fejl

Avisen estimerer, at teknikerens lille fejl kommer til at koste British Airways mere end 100 millioner pund - 850 millioner kroner - i erstatninger til de kunder, der blev ramt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx