Af - 02/02-14 19:20; Opdateret: 02/02-14 19:36

Hundredvis af truede reptiler fundet døde i lufthavnHundredvis af truede reptiler fundet døde i lufthavn

1600 reptiler og amfibier, hvoraf 360 var døde, er blevet fundet stuvet sammen i to kasser i Johannesburg lufthavn i Sydafrika.

storybild

1600 reptiler og amfibier, hvoraf 360 var døde, er blevet fundet stuvet sammen i to kasser i Johannesburg lufthavn i Sydafrika. (Billede: Polfoto)

Det var den voldsomme stank af råddent kød, der fik tolderne i Johannesburg lufthavn i Sydafrika til at reagere på de to kasser, som stod og ventede på at blive sendt mod USA fra Madagaskar.

Da de åbnede dem, fandt de 1600 reptiler og amfibier. 360 var døde.

Forsendelsen, som var blevet forsinket på grund af dårligt vejr, havde stået uden opsyn i fem dage, og de i alt 1600 dyr, som havde en fremtid som kæledyr i USA, havde ikke adgang til vand. Mange af dem lå så trangt, at de heller ikke kunne vende sig i kasserne.

Mystisk: Skildpadde født med to hoveder
Mystisk: Skildpadde født med to hoveder

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Den voldsomme lugt fra de forseglede kasser indikerede, at mange af reptilerne var døde eller døende og havde behov for øjeblikkelig assistance, siger den sydafrikanske dyrevelfærdsorganisation NSPCA i en pressemeddelelse.

De dyr - gekkoer, frøer, kamæleoner, øgler og tudser – som ikke allerede var døde var i så ringe forfatning, at de efterfølgende måtte fragtes til Johannesburg Zoo.

Mere end 400 pytonslanger fundet i rædselshus
Mere end 400 pytonslanger fundet i rædselshus

Blandt de mange reptiler og amfibier var der flere truede dyrearter, oplyser NSPCA. Og selvom forsendelsen var lovlig, og blot er én af mange, som hvert år fragtes til den eksotiske kæledyrsindsustri i USA, så mener dyrevelfærdsorganisation, at det er på tide, at denne industri ophører.

- Mennesker, som har eksotiske dyr som kæledyr, må forstå, at det er dem, der er skyld i denne dyremishandling. Uden en efterspørgsel på disse dyr som kæledyr, ville markedet forsvinde, og så var dyrene aldrig blevet taget fra naturen, siger lederen af NSPCA, Ainsley Hay.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx