Af Ritzau - 22/10-16 09:23

FN udsætter evakueringer i Aleppo trods våbenhvileFN udsætter evakueringer i Aleppo trods våbenhvile

FN opfordrer til undersøgelse af volden i Aleppo i resolution, som er stærkt kritisk over for Syriens styre.

storybild

Røgsøjler rejser sig fra en bygning, som oppositionen skal have beskudt under kampe op til en våbenhvile, som skulle føre til evakueringer fra bydelene i den østlige del af Aleppo i Syrien. (Billede: Scanpix/George Ourfalian)

Bekymringer for sikkerheden har fået FN til at udskyde planlagte evakueringer fra den syriske storby Aleppo, selv om Rusland har udvidet en våbenhvile.

Russerne har forlænget, hvad de kalder "en humanitær pause", som lørdag blev overholdt for tredje dag i træk.

Det russiske forsvarsministerium har meddelt, at det forlænger pausen i luftangrebene mod Aleppo til lørdag aften klokken 19 lokal tid.

Rusland har midlertidigt stoppet luftangrebene for at give civile og oprørere mulighed for at forlade byen.

Men der er ingen tegn på, at civile eller oprørere lytter til opfordringerne om at forlade den sønderbombede østlige del af Aleppo, som oprørere vandt kontrol over i 2012.

Det syriske styre i Damaskus og deres russiske allierede hævder, at oprørerne forhindrer civile i at forlade området.

I Genève har FN opfordret til, at der foretages en særlig undersøgelse af volden i Aleppo i en resolution, som er stærkt kritisk over for det syriske styre.

Siden midten af juli har oprørerne i det østlige Aleppo været under belejring af hæren, og militæret har sammen med deres russiske allierede massivt bombarderet de østlige bydele og samtidigt indledt en offensiv for at genvinde kontrol over dem.

Siden angrebenes begyndelse er op mod 500 mennesker blevet dræbt - over en fjerdedel af dem var børn. Over 2000 civile er blevet såret. USA siger, at de skånselsløse bombardementer er en mulig krigsforbrydelse.

Den syriske hær siger, at den har åbnet otte korridorer på tværs af frontlinen for over 250.000 civile, men indtil nu har ingen taget imod tilbuddet.

- Der er ikke set bevægelse i korridorerne i det østlige distrikt, siger Rami Abdel Rahman, som leder overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Oprørerne bruger "trusler, afpresning og brutal magt" for at forhindre, at civile og oprørere kan komme ud af området, siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Der er ikke leveret nødhjælp til Aleppo siden 7. juli.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx