Af Ritzau - 10/06-16 12:08; Opdateret: 10/06-16 12:47

Fem indere idømt livstid for voldtægt af dansk kvindeFem indere idømt livstid for voldtægt af dansk kvinde

En 51-årig dansk kvinde var på ferie i Indien, da hun for vild og blev voldtaget af en gruppe hjemløse.

storybild

Den ene af de dømte efter at være kendt skyldig i Indien for at deltage i en gruppevoldtægt af 51-årig dansk turist. (Billede: Reuters/Adnan Abidi)

Fem indiske mænd er fredag blevet idømt fængsel på livstid for at have deltaget i en gruppevoldtægt af en dansk turist i millionbyen New Delhi i 2014.

Det skriver New York Times ifølge nyhedsbureauet AP.

Alle de dømte var til stede i retslokalet, da dommer Ramesh Kumar afsagde rettens afgørelse. De har nu mulighed for at anke dommen til en højere retsinstans.

De fem mænd blev kendt skyldige i mandags.

- Alle de fem dømte har fået hårde straffe på livstid for deres forbrydelse, siger en anklager til nyhedsbureauet Reuters.

Den dengang 51-årige danske kvinde har fortalt, at hun på dagen for overgrebet for vild på vej mod sit hotel i den centrale del af den indiske hovedstad.

Da hun spurgte en mand om vej, førte han hende til en lille have tæt ved togstationen, hvor forbrydelsen fandt sted. Hun blev truet med en kniv. Mændene voldtog hende på skift - ifølge kvinden i cirka tre timer.

De dømte er beskrevet som hjemløse og stofmisbrugere, der holder til omkring togstationen. Ud over de fem dømte er tre andre tiltalt i sagen ved en anden domstol, da de er mindreårige.

En niende mand, der var tiltalt i sagen, døde, inden retssagen begyndte.

Gruppevoldtægten skete i januar 2014 og fik omtale i både indiske og internationale medier, efter at landet var kommet i internationalt søgelys for en række sager, hvor mænd i grupper har voldtaget kvinder.

Kort tid før gruppevoldtægten af danskeren var en polsk kvinde blevet bedøvet og voldtaget, da hun rejste til Delhi med sin lille datter i en bil.

En gruppevoldtægt af en 23-årig kvinde i en minibus i New Delhi i december 2012 førte til, at kvinden senere døde af sine kvæstelser. Sagen førte til massive folkelige protester med krav om bedre rettigheder for kvinder i Indien.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx