04/01-15 09:13

Myndighed: Is i motorerne fik AirAsia-fly til at styrteMyndighed: Is i motorerne fik AirAsia-fly til at styrte

Meteorologiske data tyder på, at is i motorerne fik AirAsia-fly til at styrte ned på vej til Singapore.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det var sandsynligvis is i flymotorerne, der fik et fly fra lavprisselskabet AirAsia til at styrte ned i havet ud for Borneo for en uge siden.

En indledende rapport fra Indonesiens meteorologiske institut, BMKG, slår fast, at det lokale vejr var en afgørende faktor for, at AirAsia-flyet styrtede i havet med 162 mennesker om bord.

- Baseret på de tilgængelige data fra det sted, hvor der sidst var kontakt med flyet, var vejret den udløsende faktor bag ulykken.

- Det mest sandsynlige vejrfænomen er is, der kan forårsage skader på motorerne. Dette er bare en af mulighederne på baggrund af analysen af de eksisterende meteorologiske data, lyder det i rapporten fa BMKG.

Vrag af AirAsia-fly er fundet på 30 meters dybde
Vrag af AirAsia-fly er fundet på 30 meters dybde

Airbus A320-200-flyet styrtede ned under en storm på ruten mellem Surabaya i Indonesien og Singapore søndag den 28. december.

Piloten på AirAsia-flyet havde allerede inden afgang spurgt myndighederne om lov til at flyve højere end normalt for at undgå stormen.

Men piloten fik afslag fra myndighederne, fordi der var andre fly i luftrummet over AirAsia-flyet på den populære rute mellem Indonesien og Singapore, lyder det fra Indonesiens luftfartsvæsen, AirNav.

Den erfarne pilot på flyet bad som det sidste undervejs om at få lov til at skifte kurs, inden myndighederne mistede al kontakt med flyet.

Blogger advarede mod AirAsia-katastrofen
Blogger advarede mod AirAsia-katastrofen

Eftersøgningen efter vragdele, omkomne og ikke mindst flyets sorte bokse fortsætter i havet ud for Borneo.

I alt fem store objekter, som formentlig er dele af det nedstyrtede fly, er indtil nu fundet i havet, mens mindst 31 lig er bjærget efter ulykken.

LÆS OGSÅ: Over 40 lig er bjærget under eftersøgning af fly

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx