Af Ritzau - 22/08-16 08:30; Opdateret: 22/08-16 09:12

Filippinsk udenrigsminister vil holde landet i FNFilippinsk udenrigsminister vil holde landet i FN

Trods trusler fra præsidenten om udmeldelse af FN, siger filippinsk udenrigsminister, at landet bliver i FN.

storybild

Selv om Filippinernes præsident Rodrigo Duterte har truet med at forlade FN understreger landets udenrigsminister, at landet bliver i FN. (Billede: Free/Colourbox)

Selv om Filippinerne føler sig chikaneret af verdensorganisationen FN, så vil landet fortsat være en del af det internationale samarbejde, siger landets udenrigsminister.

Udenrigsministeren Perfecto Yasays udsagn kommer, dagen efter at Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, har truet med at forlade FN, fordi FN har kritiseret landet for dets hårde kurs mod narkokriminelle.

Onsdag sagde præsident Duterte, at han i stedet for at deltage i FN-samarbejdet kunne tænke sig at danne sin egen organisation sammen med Kina og andre lande.

Men den udtalelse var "en udtalelse, der udtrykte skuffelse og frustration", siger landets udenrigsminister, der samtidig understreger, at landet vil blive i FN.

- Vi forpligter os til FN til trods for talrige frustrationer over verdensorganisationen, siger Perfecto Yasay.

Den filippinske præsident, der blandt andet er berygtet for sine skarpe udfald mod politiske modstandere, vandt det filippinske valg ved at love krig mod narkokriminaliteten.

Blandt andet sagde han under valgkampen, at han ikke ville stå tilbage for at dræbe i krigen mod de kriminelle.

Siden han blev indsat i embedet, er over 1500 mennesker blevet dræbt, og den hårdhændede fremfærd er blevet stærkt kritiseret af både menneskerettighedsgrupper og FN.

FN's særlige rapportør for menneskerettigheder, Agnes Callamard, har ønsket at besøge Filippinerne for at undersøge politiets arbejde, men hun er ikke velkommen, siger en talsmand for Duterte, Ernesto Abella.

Mandag lyder det fra filippinsk politi, at antallet af narkorelaterede drab siden præsident Rodrigo Duterte kom til magten i maj er steget til 1800 personer.

Den nationale politichef Ronald Dela Rosa har til en komité i senatet sagt, at 712 narkohandlere og brugere er blevet dræbt i politiaktioner.

Samtidig efterforsker politiet 1067 narkorelaterede drab, siger Dela Rosa.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx