Af - 18/07-14 09:19

Romalejr jages på porten af spillelysten djRomalejr jages på porten af spillelysten dj

En belgisk by har problemer med en gruppe romaer, der ikke vil forlade en mark. Nu tager byens borgmester utraditionelle metoder i brug. Han vil spille dem ud.

storybild

En belgisk by har problemer med en gruppe romaer, der ikke vil forlade en mark. Nu tager byens borgmester utraditionelle metoder i brug. Han vil spille dem ud. (Billede: Youtube.com)

Kunne tonerne fra Dire Straits' klassiker Sultans of swing få dig til at forlade en fest?

Det lader til at være rationalet bag en særdeles utraditionel plan hos borgmesteren i den belgiske by Landen 50 kilometer fra Bruxelles.

Supermarked-skandale ruller i Sverige: Romaer nægtet at veksle penge
Supermarked-skandale ruller i Sverige: Romaer nægtet at veksle penge

I forsøget på at fjerne en gruppe uønskede romaer fra en mark, som de siden tirsdag har nægtet at forlade, har han hyret en dj, som konstant skal spille musik i et lydniveau på 95 decibel (85 dB er arbejdstilsynets grænse for, hvornår vedvarende støjbelastning indebærer en risiko for alvorlige høreskader, red.).

- Det er en måde at sætte pres på dem. Det er svært at forhandle med sigøjnerkongen, som han kaldte sig selv. Det her er en måde at nå til en overenskomst uden at bruge vold, siger borgmesterm, Gino Debroux The Telegraph.

Sådan har 'mysterie-pigen' Maria det i dag
Sådan har 'mysterie-pigen' Maria det i dag

Uheldigvis for Gino Debroux og resten af beboerne i Landen virkede dj'en og hans valg af Dire Straits' Sultans of swing ikke efter hensigten.

I stedet for at rømme marken, begyndte romaerne at danse.

- Jeg vil gerne takke borgmesteren for at sende en dj, så vi kan feste, sagde en af romaerne i lejren til belgisk tv.

Folk er rasende
Episoden har vakt harme på sociale medier, ligesom flere belgiske politikere har givet udtryk for deres holdning til Gino Debraux' uortodokse metoder.

Selv i Debraux' egne socialdemokratiske rækker runger kritikken:

- Det, der skete i Landen er virkelig ikke okay, siger den tidligere minister, Freya Van den Bossche, ifølge The Telegraph.

Her er mystiske  Marias Roma-
Her er mystiske Marias Roma-"forældre"

Tusindvis af romaer er blevet tvangsflyttet
Tusindvis af romaer er blevet tvangsflyttet

Romaerne har fået en frist til torsdag aften. Er de ikke væk dér, rykker politiet ind med deres metoder. Og det bliver nok ikke med guitarsoloer fra Mark Knofler og co.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx