Af Mads Degn - 07/07-17 14:42

To tyske mænd mistænkt for at komme gift i Nutella-glasTo tyske mænd mistænkt for at komme gift i Nutella-glas

37 millioner kroner – det var kravet fra to tyske mænd, da de sidste år forsøgte at afpresse supermarkedskæden Lidl. Og hvis de ikke fik udbetalt pengene, truede de med at forgifte Nutella-glas i flere af kædens butikker.

storybild

(Billede: JUSTIN SULLIVAN)

Det skriver tyske BILD.

De to tyske mænd på henholdsvis 45 og 46 år, som er tiltalt i sagen, krævede i første omgang at få udbetalt de 37 millioner koner i Bitcoins, en digital valuta. Lidl nægtede midlertidigt at udbetale pengene, hvilket fik de to mænd til at ty til anden del af deres plan.

LÆS OGSÅ: TV: Sådan laver du verdens lækreste Nutella-toast

Ifølge anklageskriftet fra retssagen mod de to mænd, valgte de nemlig herefter at forgifte adskillige af kædens Nutella-glas med ukrudtsmidlet Diuron. Dog valgte de at mærke glassene, hvilket gjorde personalet i de berørte butikker i stand til at få dem fjernet fra hylderne.

De berørte butikker lå i Dortmund, Düsseldorf, Køln og Sankt Augustin, og beskeden fra de to mænd var, at næste gang de valgte at forgifte Nutella-glassene, ville de ikke komme mærkater på.

LÆS OGSÅ: TV: Vi blendede Snøfler med Nutella - det smagte fantastisk

Torsdag den 6. juni begyndte retssagen mod forbryderparret i Dortmund og forventes at fortsætte de kommende uger. De to blev anholdt i januar i år.

I forbindelse med retssagen kom det frem, at den 45-årige mand tidligere har været involveret i en række røverier, og at den 46-årige mand har siddet 14 år i fængsel for et mord, han begik 1992.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor rystet over børnehave: Tanken om,...
bt.dk
Go' Morgen Danmark-vært har solgt...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Nadja indrømmer: Når jeg bliver fuld,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx