Af Mads Brandsen - 11/04-18 09:34

Prins Harry og Meghan Markle: De skal IKKE med til vores bryllup Prins Harry og Meghan Markle: De skal IKKE med til vores bryllup

Ingen politikere.

storybild

(Billede: Frank Augstein)

Sådan lyder det fra de kommende ægtefolk i det britiske kongehus, prins Harry og Meghan Markle.

Parret har ifølge BBC besluttet ikke at invitere politiske ledere fra hele verden til deres bryllup på Windsor Castle 19. maj.

Det betyder, at hverken Storbritanniens premierminister Theresa May, oppositionens leder, Labour-formand Jeremy Corbyn, den siddende amerikanske præsident Donald Trump eller hans forgænger, Barack Obama, som prins Harry ellers er ven med, skal deltage i ceremonien.

Beslutningen om ikke at invitere toppolitikere er ifølge hoffet taget i samråd med regeringen og afspejler dels det faktum, at kirken er ganske lille og dels prins Harrys plads i tronfølgen. Han er nummer fem til at overtage den britiske trone. Ved storebror Williams bryllup tilbage i 2011, deltog både politikere og diplomater.

Til gengæld er 1.200 briter inviteret til at deltage i festlighederne ved Windsor Castle, heriblandt en 12-årig pige, der blev såret under terrorangrebet i Manchester Arena for et års tid siden.

Tidligere har parret meldt ud, at de foretrækker bidrag til velgørenhed frem for gaver. I en meddelelse på det britiske kongehus' hjemmeside fremgår det, at gæsterne opfordres til at støtte en række velgørende organisationer i stedet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Bendtner hylder sin læremester: Han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx