21/08-14 06:48

Ferguson-politi sender betjent hjem efter dødstrusselFerguson-politi sender betjent hjem efter dødstrussel

En betjent i den amerikanske by Ferguson truede med at slå en tilsyneladende fredelig demonstrant ihjel.

storybild

(Billede: Polfoto)

En politibetjent i den uroplagede amerikanske by Ferguson er blevet fritaget for tjeneste på ubestemt tid, efter at han har sigtet med sit våben imod en tilsyneladende fredelig demonstrant og truet med at dræbe ham.

Det skriver det amerikanske medie NBC.

Kaos og uro fortsætter: Nyt politidrab på sort mand
Kaos og uro fortsætter: Nyt politidrab på sort mand

Avis: Person skudt i St. Louis-optøjer
Avis: Person skudt i St. Louis-optøjer

Ferguson har i dagevis været skueplads for voldsomme uroligheder oven på en episode, hvor politiet skød og dræbte en ubevæbnet sort teenager. Tirsdag mistede endnu en person livet under demonstrationerne som følge af politiskud.

Episoden med den nu suspenderede betjent udspillede sig sent tirsdag lokal tid og er onsdag blevet bekræftet af politiet i St. Louis, som Ferguson er en forstad til.

En talsmand for politiet oplyser, at betjenten pegede en semiautomatisk riffel mod en demonstrant "efter en verbal udveksling". En anden betjent satte sig imellem og fik sin kollega til at sænke våbnet.

En videooptagelse af episoden afslører ifølge NBC, at betjenten truede demonstranten med ordene: "Jeg dræber dig fandeme".

Politiets talsmand ønsker ikke at kommentere videoen, men oplyser, at sagen er ved at blive undersøgt.

Uroligheder fortsætter efter drab på sort teenager
Uroligheder fortsætter efter drab på sort teenager

Optøjer og kaos i amerikansk by: Derfor gik det så galt i Ferguson
Optøjer og kaos i amerikansk by: Derfor gik det så galt i Ferguson

Onsdag har den amerikanske justitsminister, Eric Holder, været i Ferguson, hvor han blandt andet har talt med studerende og lokale ledere.

Hans besøg fandt sted, få timer efter at knap 50 demonstranter var blevet anholdt under de seneste optøjer i byen. Størstedelen af demonstrationerne forløber fredeligt, men andre - særligt dem sent om aftenen - har udviklet sig til sammenstød med politiet.

Den 18-årige Michael Brown blev skudt af en hvid betjent 9. august. Mange vrede indbyggere har krævet, at betjenten, den 28-årige Darren Wilson, bliver anholdt. Han er imidlertid sat på betalt orlov.

Mandag blev Nationalgarden udstationeret i Ferguson i et forsøg på at skabe ro.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx