Af - 19/06-16 13:51

Chok og vrede efter voldtægt af 13-årig: Gerningsmanden undgik fængselChok og vrede efter voldtægt af 13-årig: Gerningsmanden undgik fængsel

Gerningsmanden slap for fængsel på grund af et forfalsket pas.

storybild

Tirsdag blev en ung mand kendt skyldig i en voldtægt af en kun 13-årig pige i en park i den svenske by Mariestad.

Men trods kendelsen om den tiltaltes skyld, undgik han fængsel og blev i stedet idømt en 18 måneders betinget dom, der består af skærpet opsyn fra kriminalforsorgen samt et krav om erstatning til pigen på 110.000 kroner.

Gerningsmanden stammer fra Yemen, og det lykkedes ham at undgå fængsel, fordi dommeren juridisk betragtede ham som et barn , selvom hans pas siger, at han er født i 1996 og dermed er 19 år gammel.

22-årig sigtet: Voldtog mand med nylonstrømper i opgang
22-årig sigtet: Voldtog mand med nylonstrømper i opgang

Men i retten forklarede voldtægtsmanden, at det var et falsk pas, som han havde brugt til at rejse fra Yemen til Sverige med i 2013. Og da hans forsvarer samtidig kunne fremvise en fødselsattest. hvor hans stod registreret som værende fra 1999 og dermed 16 år gammel, besluttede dommeren at afsige sin kendelse ud fra en betragtning om, at han var et barn.

Efter dommen erklærede anklageren i sagen sig tilfreds.

- Det er jo det med alderen. Det er svært at vurdere en alder. Vores udgangspunkt var, at han skulle dømmes ud fra sit pas fra Yemen, der siger, at han er 19 år. Men så kom forsvaren nogle dage inden retsmødet med en kopi af en kopi af en kopi af en fødselsattest, siger Ylva Lundgren til Expressen.

22-årige Laura anmeldte  voldtægt - blev anholdt for utroskab
22-årige Laura anmeldte voldtægt - blev anholdt for utroskab

Den 13-årige piges mor var dog alt andet end begejstret. Hun erklærede sig ligeledes tilfreds med, han blev kendt skyldig, men straffen er hun uforstående overfor.

- Hvordan skulle vi kunne bo med ham her i samme by? Vi vil ikke have ham her, siger den 13-årige piges mor til Expressen. Hun er samtidig skuffet over, at anklagemyndigheden fraveg det oprindelige krav om udvisning til voldtægtsmanden.

Voldtægten skete en aften i april i år, og en del af bevisførelsen var en udveksling af beskeder, den 13-årige havde med sin veninde lige efter det var sket.

- Ved ikke, om jeg skal sige det til mor, skrev den 13-årige til veninden, der omgående skrev tilbage.

- Sig det til din mor, det her fandme alvorligt, lød rådet.

Moren har forklaret, hvor smertefuld en oplevelse det har været - også for hende.

Ugander udvises af Danmark efter voldtægt af niårig
Ugander udvises af Danmark efter voldtægt af niårig

- Det var forfærdeligt. Jeg var i chok. Jeg græd hele vejen til hospitalet, siger hun om timerne efter hun mødte sin sønderknuste datter.

- Jeg kan ikke beskrive, hvordan det er at se sin datter nøgen og afklædt på den måde. Ingen forældre ønsker at se hudafskrabninger på sit barns krop, efter hun er blevet voldtaget. Det syn vil aldrig forlade min nethinde, siger moren til Expressen om timerne på hospitalet efter voldtægten.

Den dømtes forsvarer har erklæret, at han vil anke dommen til frifindelse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx