Af JULIE LAURS BUNDGAARD - 11/05-17 07:35

Macrons kone er blevet udstillet og hånet: Nu svarer nyvalgt præsident igenMacrons kone er blevet udstillet og hånet: Nu svarer nyvalgt præsident igen

Det er bestemt ikke uskyldige rygter, som Emmanuel Macron og Brigitte Trogneux har måtte stå model til. Nu giver den 39-årige franskmand svar på tiltale.

storybild

På billedet: Frankrigs nyvalgte præsident Emmanuel Macron med sin kone og førstedame Brigitte Trogneux (Billede: Foto: MEHDI FEDOUACH)

Under den franske valgkamp skabte Emmanuel Macrons forhold til sin 24 år ældre kone, Brigitte Trogneux, voldsom debat. Den nyvalgte præsident blev blandt andet beskyldt for at være homoseksuel, og hans kone og Frankrigs kommende førstedame blev kaldt pervers og pædofil. Nu giver den 39-årige franskmand svar på tiltale.

- Hvis jeg havde været 20 år ældre end min kone, ville der ikke være en eneste, der stillede spørgsmålstegn ved vores forhold, siger Emmanuel Macron i et interview med den franske avis Le Parisien.

I den franske valgkamp blev ægteskabet mellem centrumpolitikeren Emmanuel Macron og hans 24 år ældre hustru et varmt emne, men det er intet mod den skandale, det vakte i deres nærmiljø, da eleven og hans tidligere lærerinde blev et par.

Den nyvalgte franske præsident gør det klart, at han mener, at kvindehad og traditionelle homogene syn på samfundet er skyld i de mærkater, der er blevet sat på ham og hans kone. Og der kan være noget om snakken - i hvert fald hvis man sammenligner med et andet meget prominent præsidentpar.

Selvom der er blevet skrevet og sagt meget om den amerikanske præsident Donald Trump og hans slovenske kone Melania Trump, er aldersforskellen sjældent blevet debatteret. Heller ikke selvom aldersforskellen er præcis den samme som på det franske præsidentpar - 24 år.

Det er bestemt ikke uskyldige rygter, som Emmanuel Macron og Brigitte Trogneux har måtte stå model til.

På internettet har flere anonyme personer blandt andet omtalt præsidenten som utro og homoseksuel og hans kone som en semi-senil forsmået kvinde, som er købt og betalt for at tie stille.

I interviewet med Le Parisien siger Emmanuel Macron, at der må herske en voldsom homofobi, siden folk beskylder ham for at være homoseksuel, som om det var en 'plet' eller en 'skjult sygdom.' Han mener desuden, at folk der tror på dette rygte, har mistet deres virkelighedssans og har et stort problem med homoseksualitet.

Vinderen af første runde af det franske præsidentvalg, Emmanuel Macron, kysser sin kone, Brigitte Trogneux, søndag aften, da resultatet stod klart.

En af dem, der har beskyldt Emmanuel Macron for at være homoseksuel, er den tidligere DF-politiker Søren Krarup.

- Jeg ville aldrig have stemt på den lille pæne bøssedreng, var jeg lige ved at sige, sagde debattøren under et besøg i DR2 programmet 'Debatten'.

USA tror stadig mere på russisk hackerangreb på Macron
USA tror stadig mere på russisk hackerangreb på Macron

Den nyvalgte franske præsident giver i interviewet udtryk for, at de mange rygter har været ubehagelige for dem, der står ham nærmest, og at han er ked af, at nutidens politik ikke er mere civiliseret.

Emmanuel Macron var blot 15 år, da han forelskede sig i sin lærerinde - den 24 år ældre Brigitte Trogneux. Som 17-årig erklærede han sin kærlighed til Brigitte Trogneux, som forlod sin mand og flyttede til Paris for at være sammen med ham. De har dannet par lige siden.

LÆS OGSÅ: Positiv tysk minister kan ikke opfylde Macrons store EU-drøm

LÆS OGSÅ: Macrons nærmeste rådgivere er på vej mod ministerposter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Faxe vil ikke søge Wengers job: Mange...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Fie Laursen flyttet sammen med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx