Af - 12/10-16 21:16

Alkoholfri øl kan gavne din træningAlkoholfri øl kan gavne din træning

Nyt studie indikerer, at det muligvis kan have en gavnlig effekt at drikke alkoholfri øl - frem for vand - inden træning.

Bildstrecke im Grossformat »
talienske forskere mener nemlig, at to flasker øl á 33cl kan beskytte mod hjertesvigt. Forskerne, der arbejder ved IRCCS Miditerranean Neurological Institute i Pozzilli i Italien har gennemgået 150 tidligere studier. Deres fund har de publiceret i journalen 'Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases. Grunden til det er for det første, at alkohol er et vanddrivende middel. Hvis man indtager alkohol, tisser man derfor mere, end man drikker. Irriterende ikke? Den anden grund er, at en kemien i en bajer undertrykker et hormon, som normalvis får nyrerne til at absorbere vand. Læs mere om det ved at klikke på linket. Normalvis holdes en six-pack sammen af et plastiknet med seks huller i toppen, men nu har bryggeriet opfundet et spiseligt og hundrede procent biologisk nedbrydeligt six-packnet, som er fremstillet af biprodukter fra ølproduktionen, hovedsageligt bygmalt og hvede. Det skriver Huffingtonpost.com. Læs mere om initiativet ved at klikke på artiklen. Øllen, der kaldes 'Bottled Instict', laves angiveligt ved at tage mælkesyrebakterier fra den tjekkiske model Alexandra Brendlovas skede med en "gynokælogisk pind". Derefter sendes pinden til et laboratorium, hvor mælkesyrebakterierne "isoleres og renses", inden de mangedobles. Læs mere om øllen ved at klikke på linket. Den første fredag i august er altid international øl-dag. Drik øl og tjen over 430.000 danske kroner om året - plus tillæg. Sådan står der i et jobopslag fra august 2016. Læs mere om det ved at klikke på linket. Det har metroxpress testet. Klik på artiklen for at se resultatet.

Der er mange gode grunde til at drikke øl. Bare klik dig gennem billedgalleriet. Her har vi samlet lidt fakta om øl.

Nu er der godt nyt til alle ølelskere. Et nyt studie, der er offentliggjort for en uge siden, har for første gang nogensinde undersøgt, hvordan det påvirker din træning at drikke øl, før du skal træne.

Forskerne kom frem til, at alkoholfri øl kan have en gavnlig effekt på motionen, hvis den er indtaget inden træningen.

Undersøgelsen er udarbejdet af forskere fra det chilenske universitet "Finis Terrae". Studiet viste, at øllen havde en gunstig indflydelse på kalium og natrium under træningen.

Vildt jobtilbud: Tjen 400.000 kroner på at drikke øl
Vildt jobtilbud: Tjen 400.000 kroner på at drikke øl

I forsøget drak fodboldspillere 0,7 liter alkoholfri øl, og derefter løb de i 45 minutter. Indholdet af kalium i blodet blev ikke forhøjet under motionen, og mængden af
natrium faldt ej heller under træningen.

Der er meget, der tyder på, at et højt niveau af kalium og et lavt indhold af natrium kan påvirke ens præstationer, fordi det muligvis reducerer muskelstyrken.

102-årig kvinde om hemmeligheden bag alderen: Drikker øl hver dag
102-årig kvinde om hemmeligheden bag alderen: Drikker øl hver dag

Da man under forsøget i stedet lod fodboldspillerne drikke vand eller øl med en alkoholprocent på 4,6 inden deres trækning, blev niveauet af kalium og natrum påvirket negativt.

'International øl-dag': Her er 10 grunde til, du skal drikke øl i aften
'International øl-dag': Her er 10 grunde til, du skal drikke øl i aften

Selv om de første forskningsresultater lyder lovende, er det nødvendigt at undersøge effekten af alkoholfri øl før træning nærmere, inden man for alvor kan konkludere, at alkoholfri øl er årsag til, at du forbliver hydreret under træningen.

Eksempelvis er det endnu ikke påvist, præcist hvor meget alkoholfri øl, der er det mest optimale at drikke før træningen.

LÆS OGSÅ: Spil med: Det store Neil Young-drukspil

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx