Af - 19/12-13 10:33

EU-straf til Italien efter mishandling af afrikanereEU-straf til Italien efter mishandling af afrikanere

EU vil straffe Italien for mishandling af afrikanske flygtninge.

EU-kommissionen truer nu Italien med juridisk bål og brand på grund af 'uacceptable brud' på EU's regler for, hvordan flygtning bør modtages.

EU's topembedsmænd undersøger i disse timer Italiens behandling af afrikanske flygtninge.

Ydmygende video: Nøgne indvandrere desinficeres
Ydmygende video: Nøgne indvandrere desinficeres

Italien står nemlig til afklapsning når EU's ledere i dag og i morgen mødes til topmøde for at diskutere strømmen af flygtninge ind over Europas grænser.

Når Italien har fået søgelyset mod sig sker det efter at en privatperson i tirsdag via sin mobiltelefon har filmet, hvordan nøgne afrikanske flygtninge i bliver desinficeret for fnat i kulden under åben himmel på et modtagelsescenter på den sicilianske ø Lampedusa.

De billeder vi har set fra detentionslejrene i Lampedusa er forfærdelige og uacceptable. Og vi vil ikke tøve med at starte en juridisk proces for at sikre os at EU's regler og standarder efterleves, erklærer Cecilia Malmstrom, chef for EU's interne anliggender.

Også italienske borgere og politikere er i oprør over billederne, som parlamentsleder, Laura Boldrine, kalder for 'en praksis, som er uværdig for et civiliseret land'.

Billederne kommer knap to måneder efter, at hundreder af flygtninge døde under to uafhængige forlis i havet nær den lille ø.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Presset Jensens Bøfhus-ejer sælger...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx