Af - 04/04-15 11:16

Kvindelig betjent hyldes for smuk og rå beskrivelse af trafikuheldKvindelig betjent hyldes for smuk og rå beskrivelse af trafikuheld

Et voldsomt trafikuheld fik i sidste uge den svenske betjent Linda til tasterne. På Facebook skrev hun en hjerteskærende opdatering, som i dag er delt mere end 59.000 gange.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

- Dö inte i mina armar!

Sådan starter den svenske betjent Linda sin lange beskrivelse af, hvordan hun og en kollega oplevede et voldsomt trafikuheld i sidste uge i Västmanland vest for Stockholm.

Beskrivelsen, som den forgangne uge er blevet delt mere end 59.000 gange på Facebook, hyldes for sin brutale ærlig- og oprigtighed:

- Jeg kiggede på pigen igen. Ingen af hendes kropsdele lå, hvor de skulle. Så lille og ødelagt. Jeg kaldte på forstærkning, bad vennerne om at flytte sig. Ved ikke hvad der foregik, de var ikke til at komme i kontakt med. De var i chok.

Dö inte i mina armar!Jag och min kollega skulle precis avsluta kvällspasset när radion larmade ut om en trafikolycka...

Posted by Polisen Västmanland on 30. marts 2015

Uheldet skete i sidste uge, kort før Linda og hendes kollega kunne stemple ud fra, hvad der til at begynde med lignede en ganske normal aftenvagt. Men lige inden fyraften kom kaldet over alarmcentralen, og herfra blev vagten alt andet end normal.

- Vi blev mødt af kaos. Jeg kastede mig ud af politibilen. Synet, der mødte mig, sidder for evigt fast på min hornhinde. En lille pige lå livløs på vejen. (…) Nogen kastede en mobiltelefon over til mig. Jeg prøvede at forstå, hvem det var, der råbte til mig i telefonrøret. På det tidspunkt var der ikke tid til at snakke, men jeg forstod, at det var pigens mor. Hun skreg. Min kollega skyndte sig hen til bilen og den dreng, som havde kørt pigen ned.

Flere kvinder trækker i politiuniform
Flere kvinder trækker i politiuniform

Herefter forklarer Linda, hvordan hun tog sin uniformsjakke af og lagde den over den lille pige. Kaldte på forstærkning og sørgede for, at der var ryddet af vejen, så ambulancen kunne komme til.

- Jeg sikrede hendes nakke og hviskede samtidigt til hende, hvem jeg var, imens jeg lænede mig ind over hende. Jeg fortalte også, at ambulancen snart var på plads. Jeg tænkte lille ven, dø ikke i mine arme.

- Jeg snakkede stille og roligt til hende og så noget, som lignede et åndedræt. Vidste ikke, om det blot var en ønsketænkning. Ambulancen kom, og de tog hurtigt over.

Linda og kollegaen hjalp med at rydde vejen for smadrede bildele, og inden de kørte, smed Linda sin blodige uniformsjakke ind på bagsædet.

Truede med kødøkse på tank: Politiet fangede ham i skab
Truede med kødøkse på tank: Politiet fangede ham i skab

De kørte til sygehuset og forsøgte at identificere den lille pige, ligesom de ledte efter vidner, som kunne hjælpe dem med at opklare, hvad der virkelig var hændt.

- Aften blev til nat, inden vi var færdige med vores arbejde. Pigen overlevede på mirakuløs vis, og det er jeg så glad for. Mine kolleger, som tog over, fortalte mig, at hun langsomt men sikkert kom tilbage til livet.

- Arrene fra ulykken vil hun dog altid bære med sig som en ulækker påmindelse om ulykken, der forandrede hendes liv. Tænk, hvis alle, der udsætter andre for fare ved at køre påvirket af spiritus eller stoffer, tænker sig om. Næste gang er det måske nogen, du kender, som bliver berørt.

Linda, ungdomsbetjent i Västerås

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx