Af - 23/04-17 19:11; Opdateret: 23/04-17 21:36

Han vendte tilbage til gerningsstedet ti år senere: 'Maddie gik selv den aften'Han vendte tilbage til gerningsstedet ti år senere: 'Maddie gik selv den aften'

Det sendte chokbølger gennem hele verden, da en treårig britisk pige en nat forsvandt under en ferie med sine forældre, og i dag grubles der stadig over, hvad der er hændt Madeleine 'Maddie' McCann. Nu er forfatter og tidligere journalist Danny Collins vendt tilbage til gerningsstedet efter ti år. Og han mener at vide, hvad der skete den skæbnesvangre nat i Praia da Luz, Portugal.

storybild

Danny Collins arbejdede som journalist og dækkede sagen intenst, da den treårige Maddie forsvandt fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen i det sydlige Portugal 3. maj 2007. I forbindelse med tiåret for pigens forsvinden, vendte han tilbage til gerningsstedet for at tage et nærmere kig på ferieboligen og de tusindvis af politidokumenter og øjenvidneberetninger fra dengang. Og her kom han frem til, at det var praktisk talt umuligt, at nogen var brudt ind i lejligheden for at bortføre pigen, skriver The Sun.

Han er derfor overbevist om, at hun selv forlod ferieboligen for at kigge efter sine forældre, hvorefter hun blev snuppet og formentlig solgt til romaer, vurderer han.

Der var ingen tegn på indbrud gennem døren, ligesom det var praktisk talt umuligt, at nogen skulle havde tvunget skodderne fra vinduerne, da de kun kunne åbnes indefra.

Dog havde politiet lige fra begyndelsen arbejdet ud fra en teori om, at netop vinduerne agerede både indgang og flugtrute for bortføreren. Ifølge Danny Collins fordi, forældrene, Gerry og Kate McCann, i et anfald af panik som det første udbrød, at nogen måtte have brudt skodderne op for at komme ind i datterens soveværelse. Ligeledes fik denne falske oplysning efterfølgende efterforskerne til at mistænke forældrene, hvilket resulterede i spildt tid og afsporet fokus.

Generelt kritiserer Danny Collins politiarbejdet i den første tid, som han finder både sløset og tvivlsom. Blandt andet tog det politiet 24 timer at informere grænsekontrollen om, at et barn var forsvundet. Derudover var et overvågningskamera i boligkomplekset defekt, mens et andet, der overvågede vejen foran lejligheden, aldrig blev set igennem.

Danny Collins mener, at politiet med vilje spændte ben for sig selv, fordi de var så forhippede på at modbevise en bortførelse for ikke at give Portugal et blakket ry blandt turister og børnefamilier, da landet i forvejen stod midt i en pædofili-skandale, som var på vej i retten, skriver The Sun.

Tidligere detektiv: Her skal man i virkeligheden lede efter Maddie
Tidligere detektiv: Her skal man i virkeligheden lede efter Maddie

Området blev ikke afspærret, mens politiet arbejdede, og der blev ifølge journalisten aldrig taget fingeraftryk. Havde man gjort det, ville man formentlig have fundet små aftryk fra lille Maddies fingre på lejlighedens dør, da hun gik ud for at lede efter sine forældre, vurderer forfatteren.

Et computerskabt billede, som viser, hvordan Madeleine McCann kunne have set ud som seksårig.

For det er hans teori efter at have talt med omrejsende fra Den Iberiske Halvø. At Madeleine McCann var vandret ud i natten, hvor hun var blevet samlet op af en tilfældig, som ville have bedt om en dusør eller løsesum, men da sagen eksploderede, havde vedkommende formentlig i stedet solgt hende til romaer, vurderer han.

'USA's Maddie' forsvandt fra sit soveværelse: Fem år senere har politiet gjort et uhyggeligt fund
'USA's Maddie' forsvandt fra sit soveværelse: Fem år senere har politiet gjort et uhyggeligt fund

- Tre vidner svor i deres forklaringer, at de havde set en mand gå ned ad gaden bærende på et barn i en lyserød pyjamas, siger Danny Collins og tilføjer, at det i første omgang blev negligeret af sagens chefefterforsker, fordi 'det ikke passede ind i hans teori'.

En fantomtegning af Madeleine McCanns bortfører baseret på flere vidneudsagn.

Han afviser, at der skulle være tale om en planlagt bortførelse.

- Hvorfor ville en ubuden gæst gøre sig den ulejlighed at stalke en treårigs familie, kæmpe sig ind i hendes soveværelse med magt og derefter bære hende ned ad en gade i fuld åbenhed? Var det planlagt, havde man haft en bil til at vente på parkeringspladsen, hvor han var sikker på at gøre sin flugt, siger han.

Pige væk i seks måneder: Faren fik hård besked, da han endelig fandt hende
Pige væk i seks måneder: Faren fik hård besked, da han endelig fandt hende

Et år efter Madeleine McCanns forsvinden blev to børn forsøgt bortført fra lejlighedskomplekset. I begge tilfælde ventede en bil i nærheden.

- Uanset hvad der skete den nat, så håber jeg, at ét eller andet sted går en lyslevende smuk ung teenager rundt, siger Danny Collins.

Et sæt nattøj identisk med det, Madeleine McCann havde på den nat, hun forsvandt.

De troede, de havde fundet Maddie: Her er sandheden om fotoet
De troede, de havde fundet Maddie: Her er sandheden om fotoet

Et computerskabt billede, som viser, hvordan Madeleine McCann kunne have set ud i 2012.

LÆS OGSÅ: Forsvandt for 25 år siden: Nyt tip får politiet til at grave efter ham

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Iskold luft mellem Sex and the...
bt.dk
Han skulle være henrettet i dag: Men...
bt.dk
Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx