22/08-15 14:28

Italiens kystvagt redder 3000 i 18 synkefærdige bådeItaliens kystvagt redder 3000 i 18 synkefærdige både

Mere end 104.000 migranter fra Afrika, Mellemøsten og Sydafrika er landet i Italiens sydlige havnebyer i år.

storybild

Billedet her er fra 2011 i en anden situation, hvor den italienske kystvagt må håndtere en masse bådflygtninge

Italiens kystvagt siger, at det er ved at koordinere en redningsindsats for op til 3000 migranter i Middelhavet ud for Libanon, efter at den har modtaget SOS-opkald fra 18 overfyldte fartøjer.

Mindst syv fartøjer er involveret i en hjælpeoperation, hvor mellem 2000 og 3000 migranter skal undsættes fra 14 gummiflåder og fire andre fartøjer, oplyser kystvagten til AFP.

Mere end 104.000 migranter fra Afrika, Mellemøsten og Sydafrika er ankommet til Italiens havnebyer på landets sydkyst alene i år efter at være blevet reddet ude på havet.

Yderligere 135.000 er kommer til Grækenland og over 2300 mennesker er omkommet på havet i deres forsøg på at komme til Europa med hjælp fra menneskesmuglere.

Kystvagter og nationalister overfalder flygtninge i Grækenland
Kystvagter og nationalister overfalder flygtninge i Grækenland

Politiet i Palermo på Sicilien sagde lørdag, at de har anholdt seks egyptere, som er mistænkt for at have stået bag menneskesmugling i forbindelse med en redningsindsats den 19. august.

Vidneudsagn fra 432 migranter om bord på det reddede fartøj tyder på, at der havde været mere end 10 gange flere om bord, end det var forsvarligt på fartøjet.

Mange af migranterne - deriblandt kvinder og børn - blev lukket inde på det synkefærdige skib, hvor de hver især betalte 2000 euro (omkring 15.000 kroner) til menneskesmuglerne for at komme til Italien fra Egypten.

Over 900 flygtninge reddet på Middelhavet
Over 900 flygtninge reddet på Middelhavet

Om bord på skibet blev mange afkrævet flere penge, hvis de ville op på dækket for at trække luft.

Trafikken af ulovligt rejsende har ført til tiltagende spændinger mellem forskellige europæiske lande. I Storbritannien og Frankrig har myndighederne i månedsvis kæmpet for at standse illegal trafik gennem Eurotunnelen.

Fiskere hjælper næsten 400 bådflygtninge i land
Fiskere hjælper næsten 400 bådflygtninge i land

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx