Af - 08/12-16 20:43; Opdateret: 08/12-16 21:32

Islamisk Stat foretager ny grusom henrettelse af homoseksuelIslamisk Stat foretager ny grusom henrettelse af homoseksuel

En mand, som Islamisk Stat mente var homoseksuel, blev kastet i døden fra toppen af en bygning og efterfølgende stenet. - De gør det for at skabe skræk og advarsel, siger dansk ekspert.

storybild

(Billede: Scanpix/Stringer)

Endnu et gruopvækkende eksempel på Islamisk Stats afstumpethed har set dagens lys.

Foran en stor menneskeskare - hvoriblandt flere var børn - henrettede medlemmer af terrorbevægelsens Hisba Politi en ung mand ved at kaste ham ud fra taget på en høj bygning.

Tyrkiske krigsfly dræber 23 IS-jihadister i Syrien
Tyrkiske krigsfly dræber 23 IS-jihadister i Syrien

Manden, som havde bind for øjnene, blev straffet efter den religiøse islamiske lov, sharia, fordi han angiveligt var homoseksuel.

Det skriver netmediet heavy.com, som ifølge Fox News rapporterer om islamisk radikalisme.

Advarsel om IS-angreb: Dette rædselsvækkende våben kan ramme Europa
Advarsel om IS-angreb: Dette rædselsvækkende våben kan ramme Europa

Henrettelsen - som blev fotograferet - fandt sted den 5. december i den syriske by Aleppo, hvor tilskuerne på jorden stenede den livløse krop, efter denne havde ramt den nøgne asfalt.

Den modbydelige henrettelsesform lader desværre til at være blevet populær hos IS', når personer - som terrorbevægelsen mener at være homoseksuelle - skal afstraffes.

IS smider homoseksuel mand ud fra bygning for øjnene af børn
IS smider homoseksuel mand ud fra bygning for øjnene af børn

Tilbage i maj henrettede betjente - ligeledes fra terrornetværkets Hisba Politi - i den syriske by Manbij en ung mand for homoseksualitet og sodomi ved at kaste ham i døden fra en bygning og efterfølgende stene ham på jorden.

Samme skæbne overgik i oktober sidste år to unge, irakiske mænd i byen Mosul, efter de var blevet dømt for at være et par.

Ifølge Deniz Serinci, historiker med bredt kendskab til Islamisk Stat, har IS indført den barbariske henrettelsesmetode af en meget simpel årsag: For at skabe frygt.

- Islamisk Stat gør det her, for at du og jeg skal sidde og snakke om det. De ved udemærket godt, at det vil få opmærksomhed, fordi det er så langt væk fra noget andet, vi gør i Vesten, siger han til metroxpress og fortsætter:

- Og at det sker offentligt er også helt bevidst. Det spreder skræk og advarsel og viser befolkningen, hvad der sker, hvis man overtræder deres regler, siger Deniz Serinci.

Europol: IS går målrettet efter at radikalisere flygtninge
Europol: IS går målrettet efter at radikalisere flygtninge

Før IS vedtog at bagbinde, blinde og til sidst smide homoseksuelle ud fra toppen af bygninger, henrettede man ifølge Deniz Serinci - især under Taleban i Afghanistan - homoseksuelle ved at vælte mure nedover dem.

Mod Guds lov
Ifølge historikeren straffer Islamisk Stat samværet mellem to personer af samme køn, fordi et ægteskab i deres øjne kun må ske mellem en mand og en kvinde.

- De ser det som en handling mod Guds lov, hvis det sker mellem to personer af samme køn, siger Deniz Serinci og fortæller, at der ikke skal meget til, før mænd eller kvinder i IS-kontrollerede områder bliver beskyldt og henrettet for at være homoseksuelle:

- Hvis Islamisk Stat finder en gammel mobil, hvor der er et billede af den anklagede, der sidder for tæt en anden mand eller kvinde, så er det altså nok til at blive straffet. Og det sker, fastslår Deniz Serinci.

Danmark trækker F-16-fly hjem fra krigen mod Islamisk Stat
Danmark trækker F-16-fly hjem fra krigen mod Islamisk Stat

I Aleppo, hvor den unge mand for få dage siden blev henrettet, genvandt den syriske hær onsdag kontrol over alle dele af Aleppos gamle bydel, som tidligere var under IS-herredømme. Det meddeler Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx