Af Ritzau - 02/12-16 04:49; Opdateret: 02/12-16 05:58

Donald Trump lover at forene et splittet USADonald Trump lover at forene et splittet USA

USA må stå sammen, siger den kommende præsident til tilhængere i Ohio. Samtidig fordømmer han snæversynethed.

storybild

Nyhedsbureauet AFP beskriver Trumps tale i Cincinnati som "løs, svingende og pralende". (Billede: Scanpix/Ty Wright)

Under det første stop på sin såkaldte takketurné lover USA's kommende præsident, Donald Trump, at han vil forene et splittet USA.

Det siger han i sin tale til tusindvis af tilhængere på et stadion i byen Cincinnati i delstaten Ohio natten til fredag dansk tid.

- Vi er en meget splittet nation. Men vi kommer ikke til at være splittet særlig meget længere, siger Trump ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi kommer til at finde fælles fodslag, og vi vil få arbejdet gjort ordentligt. Det er vi nødt til, tilføjer han.

- Vi fordømmer snæversynethed og fordomme i alle former og afviser udelukkelse og adskillelse, siger den kommende præsident, som overtager embedet fra Barack Obama 20. januar.

Samtidig lover Trump at forsøge at samarbejde med Demokraterne for at få løst den politiske hårdknude mellem Demokraterne og Republikanerne i Kongressen.

Cincinnati er første stop på Trumps sejrsturné, hvor han vil rejse rundt for at takke folk i delstater, som hjalp ham til at vinde præsidentvalget.

- Jeg elsker jer, Ohio, siger Trump.

I valgkampen truede den republikanske milliardær med at smække told på de amerikanske virksomheder, der flytter til Mexico eller Asien, hvor arbejdskraft og andre omkostninger er væsentligt billigere end i USA.

Det budskab bliver gentaget i Ohio.

- Køb amerikansk, ansæt amerikansk. Det skal være vores nye mantra, siger Trump til stor jubel fra de mange tusinde tilhængere.

Fra scenen i Cincinnati bekræfter han samtidig, at han vil udnævne den pensionerede general James Mattis til forsvarsminister.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
AaB-formand om chok-fyring: Sådan...
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx