Af - 24/04-16 12:03

Simpelt og genialt: Derfor har mange kuglepenne et hul i hættenSimpelt og genialt: Derfor har mange kuglepenne et hul i hætten

Det lille hul oppe i toppen af hætten på de klassiske plastik kuglepenne; hvorfor er det der? Svaret er faktisk ret simpelt og ganske genialt.

Bildstrecke im Grossformat »

Du har måske gnavet et utal af dem til ukendelighed, og måske har du endda også undret dig over, hvad hullet i toppen af hætten på mange af de simple plastik-kuglepenne egentlig er til. Det viser sig, at hullet rent faktisk er til for at redde liv.

Det skriver 20 Minuten.

TREND: Kvinder beviser, de kan holde kuglepenne med brysterne
TREND: Kvinder beviser, de kan holde kuglepenne med brysterne

Siden 1950 har de såkaldte Bic-kuglepenne skrevet uendeligt mange ord verden over. Designet forblev i mange år uændret, da det, ifølge 20 Minutten, blev anset som perfekt. Én lille ændring blev dog tilføjet i 1991, da hullet i hætten kom til.

Ændringen kom til, da børn ofte putter små ting ind i munden - herunder plastikhætte til kuglepenne - og det var derfor af sikkerhedsmæssige årsager, at hullet blev indført. Flere firmaer har senere fulgt trop.

Genialt: Sådan kan ny app fremme ligestilling
Genialt: Sådan kan ny app fremme ligestilling

Hvis uheldet skulle være ude, og et barn skulle få hætten galt i halsen, så ville det nemlig fortsat kunne trække vejret på grund af hullet i hætten.

- Alle hættene på vores Bic kuglepenne opfylder internationale sikkerhedsstandarder for at mindske risikoen for, at børn ved et uheld får hætten galt i halsen. Derfor har nogle af vores kuglepenne et lufthul i toppen af hætten, skriver Bic, ifølge 20 Minuten, på deres hjemmeside.

GENIALT: Her er løsningen på problemet, alle par kender
GENIALT: Her er løsningen på problemet, alle par kender

En umiddelbart ubetydelig og overset detalje, som er til for at redde liv.


LÆS OGSÅ: Teenagere opfinder genialt kondom: Nu slipper du for smertefulde indgreb

LÆS OGSÅ: Genialt! Se hvorfor folkeskoler har tennisbolde under stolene

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet deler billede - hvem har set...
bt.dk
DR-tillidsmand om massive...
bt.dk
Kommentator om S-formandens...
bt.dk
X Factor-deltager i store problemer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx