Af - 13/09-15 18:04

Galleri: Disse kvinder beviser at man godt kan være sexet med en stomiGalleri: Disse kvinder beviser at man godt kan være sexet med en stomi

En tarmsygdom er ingen hindring for at blive undertøjsmodel

Bildstrecke im Grossformat »

En gruppe engelske kvinder, der lider af tarmsygdommen Chrohns smider kludene og laver en vovet undertøjskaleder for at bevise, at stomiposer sagtens kan være sexede.

Det skriver The Mirror.

De modige kvinder på billederne, som du kan se øverst i artiklen har alle været under kniven og har fået fjernet dele af deres indvolde. Det betyder, at de nu lever med en stomipose på maven, der skal klare de ting, som deres fjernede tarme ikke længere selv kan.

Kvinden bag projektet, Samantha Cawley, ville bevise, at poserne ikke nogen hindring for at være en sexet kvinde.

Hendes hud er 97 procent dækket af hudsygdom: Nu viser Giorgia sig modigt frem
Hendes hud er 97 procent dækket af hudsygdom: Nu viser Giorgia sig modigt frem

- Der hører meget stigmatisering med det at have en stomi, og det er noget, som vi skal til livs, siger den 28-årige kvinde, der til dagligt arbejder som togfører.

- Jeg ved, at der findes kvinder derude, der ikke tør være nøgne foran deres partnere, fordi de er alt for selvbevidste. Forhåbentlig vil denne kalender gøre noget for at bygge deres selvtillid op igen, siger Samantha til den engelske avis.

Initiativtageren, der kommer fra byen Hardwicke i Gloucestershire, blev selv diagnosticeret med Chrohns, da hun var 26 år gammel. Sygdommen giver en kronisk betændelsestilstand i tarmen, og symptomerne er blandt andet svære mavesmerter, træthed, uplanlagt vægttab og diarré.

Kvinde blev skældt ud for at bruge handikaptoilet: Nu svarer hun stærkt igen
Kvinde blev skældt ud for at bruge handikaptoilet: Nu svarer hun stærkt igen

Samantha gik selv til lægen med to af tegnene på sygdommen, og blev udredt efter en række prøver. I kalenderen pryder hun bladet, der er dedikeret til august.

Pengene fra kalenderen går til Purple Wings, en velgørenhedsorganisation for folk med tarmsygdomme. Stifteren, Lauren Henderson på 27, mener, at de 11 andre kvinder var enormt modige, og at det var flot, at de ikke var pinlige over kroppene med poser. Man kan finde den 27-årige stifter og skolelærer på november-bladet i kalenderen.

- Det er så svært at få beskeden igennem om, at de her kvinder stadig er smukke.

- Vi er så heldige, og i hverdagen ved folk ikke, at vi har de her poser, ingen gav os et valg - vi har brug for dem til at holde os i live.

Stomi-billeder går viralt: - De kan være stolte
Stomi-billeder går viralt: - De kan være stolte

Selv er den 27-årige skolelærer stolt af kalenderen.

- Jeg er så stolt. Det er så episk, at jeg næsten ikke kan sætte ord på det, siger Lauren Henderson.

- Det er en voldsom ting at skulle stå frem med, og det burde det ikke være, siger frøken november med stomi.

LÆS OGSÅ: Her står Lene frem med sin tabu-belagte sygdom

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx