Af - 27/04-14 11:35; Opdateret: 27/04-14 11:47

Familiens hund giver mirakulløst taleevnen tilbage til mand med AlzheimersFamiliens hund giver mirakulløst taleevnen tilbage til mand med Alzheimers

En amerikansk mand med Alzheimers syge har mistet taleevnen over for mennesker, men får den igen, når han er sammen med familiens hund.

storybild

En amerikansk mand med Alzheimers syge har mistet taleevnen over for mennesker, men får den igen, når han er sammen med familiens hund. (Billede: Youtube)

Den forfærdelige sygdom Alzheimers, som cirka 50.000 danskere er diagnosticeret med, rammer nogle at livets mest basale færdigheder.

Sproget, koncentrationsevnen og dømmekraften forsvinder, inden man til sidst dør af sygdommen.

Den amerikanske mand, som du kan se i videoen herunder, er ramt af Alzheimers og har ifølge datteren, Lisa Abeyta, stort set mistet evnen til at tale, når han er sammen med andre mennesker.

Efterladt hund reddet fra forfærdelig død
Efterladt hund reddet fra forfærdelig død

Alligevel får Lisas far på mirakuløs vis sine mistede taleevner igen, når han er sammen med familiens hund, Boscoe.

I videoen, som på få dage er set mere end 1,7 millioner gange på Youtube, ser man manden sidde i sin lænestol og tale med hunden, som var det hans gamle ven. Til sidst i samtalen laver de en aftale om, at de to skal passe på hinanden.

Ifølge Huffington Post siger datteren i et blogindlæg, at hun er fuldstændig overvældet over, at videoen med hendes far og hunden Boscoe har fået så stor opmærksomhed.

Handicappet pitbull har en helt særlig rolle på genoptræningscenter
Handicappet pitbull har en helt særlig rolle på genoptræningscenter

- Jeg havde ingen anelse om, at videoen ville røre så mange mennesker og blive delt så meget. Kommentarer og emails fra folk har givet et fantastisk indblik i folks egne oplevelser med Alzheimers eller demens. Det er en skrækkelig sygdom, og de pæne ord fra andre familier, der er gået igennem det samme, har virkelig gjort, at jeg ikke føler mig helt så alene i sagen.

Se den rørende film her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Cecilie og Jonas: Dette frygter vi at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx