Af - 18/04-15 16:59

Berømt storvildtsjæger dræbt af sit eget bytteBerømt storvildtsjæger dræbt af sit eget bytte

Den store hanelefant fik det sidste ord...

Bildstrecke im Grossformat »

Rollerne blev byttet om, da storvildtsjægeren Ian Gibson blev trampet ihjel af den selvsamme hanelefant, som han selv havde tænkt sig at nedlægge. Det skete i Zambezi Valley i Zimbabwe.

Det skriver Huffington Post.

Den 55-årige jæger blev kaldt meget erfaren, og han havde sammen med sin sporfinder været i hælene på den store hanelefant i fire til fem timer. Det endte dog slet ikke som jagtselskabet havde forestillet sig.

Elefanten fik nemlig øje på jægeren på omkring 50-100 meters afstand og stormede imod dem. For Ian Gibson, der var kendt som 'Gibbo' i miljøet af trofæjægere, sluttede hans liv under fødderne på elefanten.

Sporfinderen har oplyst, at elefantens har været det såkaldt 'musth' - en bersærkerlignende tilstand af brunst.

Dødstrusler efter foto: Må man skyde en giraf - og smile?
Dødstrusler efter foto: Må man skyde en giraf - og smile?

Jagtselskabet havde ellers besluttet sig for at holde pause imens den amerikanske kunde, der betalte gildet, tog sig en pause. Spormanden Robert og jægeren Ian besluttede sig for at snige sig tættere på deres bytte for at sondere, hvilken slags elfenben, der var i vente som trofæ.

De to fik dog et noget nærmere kig på elefanten, end de havde planlagt. Den stormede nemlig imod dem på den kort afstand. Sporfinderen Robert fortæller, at den berømte storvildtsjæger nåede at løsne et enkelt skud imod elefanten, inden den var over ham.

Ian Gibson blev trampet ihjel. Drabsstedet skal have været en særdeles blodig omgang. Det er uvist, hvorvidt elefanten overlevede sammenstødet med jægeren, som den sendte i døden.

Fem ironiske dødsfald
Fem ironiske dødsfald

Den dræbte jæger arbejdede for Safari Classics, der er et kombineret rejsebureau og filmselskab, der har hjemme i Dallas, Texas. Firmaet producerer individuelle trofævideoer til deres skydeglade kunder i samarbejde med et lokalt firma i Zimbabwe.

- Det er med dyb sorg, at vi kan oplyse bortgangen af Chifuti Safarais professionelle jæger, Ian Gibson, skriver firmaet på deres hjemmeside.

Flere dyrerettighedsforkæmpere på internettet har luftet ironien i, at storvildtsjægeren selv endte med at blive slået ihjel.

Nedenfor kan du se et af det amerikanske firmas reklamevideoer for deres blodige services i Afrika.

Dette billede gjorde 11-årig berømt: Nu får han dødstrusler
Dette billede gjorde 11-årig berømt: Nu får han dødstrusler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx