Af - 11/06-17 19:35

Heldig vinder i USA vinder historisk pulje på 2,9 milliarder kronerHeldig vinder i USA vinder historisk pulje på 2,9 milliarder kroner

Hvad ville du bruge pengene på?

storybild

20-26-32-38-58 og en ekstra kugle, hvor der stod 3 på.

Det var talkombinationen, der har udløst den 10. største lottogevinst i amerikansk historie lørdag aften. Hele beløbet på 447,8 millioner dollar er nemlig gået til bare én kupon, der havde den heldige talserie i det såkaldte Powerball-spil. Her deltager 44 amerikanske stater, Washington D.C, Puerto Rico og de amerikanske Jomfruøer.

Det skriver CBS News.

Blodet bruser formentlig kraftigt i årerne på den heldige vinder, der ikke kan veksle sin kupon til den massive gevinst på 2,9 milliarder danske kroner før mandag morgen klokken otte, lokal tid. Herefter har vinderen et år til at henvende sig.

Brødre vandt i lotto samme dag: Men langtfra samme beløb
Brødre vandt i lotto samme dag: Men langtfra samme beløb

Jackpot-puljen har uge efter uge vokset sig større og større siden 1. april, hvor puljen sidst blev vundet.

Det amerikanske Powerball-system er ikke ligesom lottogevinster i Danmark, hvor man får udbetalt pengene i en stor portion, hvor skatten allerede er trukket fra af Danske Spil. Derfor gælder det store beløb også kun, hvis man vælger at få pengene udbetalt løbende over de næste 30 år.

Lottovindere fejrede milliongevinst med pizza
Lottovindere fejrede milliongevinst med pizza

Vælger man istedet kontant-modellen, så falder den store præmie til 279,1 millioner dollar, hvilket svarer til 1,85 milliarder kroner, altså før den amerikanske spilskat bliver trukket fra.

Kuponen er solgt i forretningen 'Marietta Liquor & Deli' i det sydlige Californien, der ligger knap 120 kilometer syd for storbyen Los Angeles. Her kan ejerne også smile, da der også falder en million dollar af til dem i form af en forhandler-gevinst.

Den heldige vinder kan glæde sig over, at Californien ikke er en af de stater, der kræver skat af sine borgere for spilgevinster. Derfor kan man 'nøjes' med at betale 25 procent i føderal skat.


LÆS OGSÅ: Nordjysk mand blev ringet op af ukendt nummer - var millionær, da han lagde på

LÆS OGSÅ: Britiske spillefugle tabte 119 milliarder kroner i 2016

LÆS OGSÅ: Mand vandt 880 millioner kroner - det kunne hans familie slet ikke styre

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx