Af Le Gammeltoft - 16/09-13 19:33; Opdateret: 16/09-13 20:48

I denne uge: 'Vild Med Dans-Le' på besøg i KenyaI denne uge: 'Vild Med Dans-Le' på besøg i Kenya

Vild Med Dans-deltageren Le Gammeltoft rapporterer fra Kenya, hvor hun er ambassadør for Fairtrade mærket. Dag 2

storybild

(Billede: David Macharia Mwangi, VERSATILE PHOTOGRAPHERS)

Det er surrealistisk det ene øjeblik at stå midt i glitter og glimmer i København, og det næste øjeblik befinde sig i Kenya, hvor æsler går midt på hovedvejen og folk transporterer deres nyindkøbte sofaer bag på deres knallert.

Man oplever klart en anelse kulturchok i denne situation.

I dag startede arbejdsdelen af min tur med Fairtrade Mærket. Vi er taget til Nairobi for at besøge nogle af de rosenplantager de arbejder med, og jeg har set meget frem til at opleve på tæt hold, hvordan det egentlig påvirker lokalbefolkningen, at vi hjemme i Danmark bruger et par ekstra kroner på vores blomster.

LÆS OGSÅ: Udmattet Vild Med Dans-Le rapporterer fra Afrika - DAG 1

Vi kørte to timer fra Nairobi og endte på en enorm rosenplantager kaldet Oserian. For at være helt ærlig så anede jeg ikke, hvad jeg skulle forvente, især ikke da de fortalte, at plantagen er 20.000 hektar inkl deres dyrereservat. Hvad betyder det lige?

De lægger enorm vægt på bæredygtighed ned til mindste detalje. Bevar naturen, respekter miljøet og sørg for de ansatte. Og det gør de virkeligt!

Ud over blandt andet at sørge for huse, hospitaler og skoler til de ansatte og deres familier, slog det mig virkeligt hvor gode forhold, de sørger for til mødrene.

I Kenya er det således, at hvis forældrene arbejder, så er det det ældste barns opgave at passe på sine yngre søskende - også selvom det betyder, de ikke kommer i skole.

Men ikke her. Mødrene får tre måneders barsel og derefter er der dagpleje stillet til rådighed for de små børn.

Og ikke nok med det - så får mødrene indlagt pauser på arbejdet, så de kan tage hen og amme deres babyer.

Vi besøgte deres Day Care Center, og det var et ret utroligt syn, der ventede os.

Alle de ældste børn lå side om side og sov til middag, mens de yngste i det tilstødende lokale lå i deres små tremmesenge og sov. Få af børnene var ved at blive ammet af deres mødre. Helt trygt og varmt. Der sørges for mad til børnene, så de får de rette supplementer og vokser sig store og stærke og klar til at komme i skole.

Som mor ved man, hvor vigtige de første måneder, ja år, er for de små børn, og det varmede enormt at opleve hvor stærkt et netværk, der er stillet til rådighed for mødrene og deres babyer.

Det var pludseligt tydeligt at se, at ved at købe Fairtrade certificerede blomster fra Oserian hjælper vi med til at det er sunde, stærke og trygge børn, der vokser op i området. Fra nu af skal der stå roser i mit hjem hver dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx