Af Ritzau - 23/06-17 18:01; Opdateret: 23/06-17 20:13

Trump tvivler på at særlig anklager er upartiskTrump tvivler på at særlig anklager er upartisk

Washington Post: Vladimir Putin igangsatte operation i august, som skulle hjælpe Trump med at blive præsident.

storybild

Den særlige anklager Robert Mueller efter et møde med Senatets justitsudvalg tidligere på ugen. (Billede: Reuters/Joshua Roberts)

Præsident Donald Trump drager den særlige anklagers uafhængighed i tvivl.

Det sker, samtidig med at avisen Washington Post afslører nye oplysninger om, hvordan Rusland arbejdede for at gøre Trump til præsident.

Tidligere FBI-chef Robert Mueller undersøger Ruslands rolle og Trump-kampagnens mulige forbindelse til Rusland under valgkampen i USA sidste år.

Mueller var ven med den fyrede FBI-chef, James Comey, siger Trump.

I et interview med tv-stationen Fox News bliver han spurgt, om Mueller skal erklære sig inhabil.

- Jah, han er en meget god ven til Comey, og det er stærkt bekymrende. Men han er også ... ja, nu må vi se, siger han.

Præsidenten har også hårde ord til de folk, som Mueller har ansat til at deltage i efterforskningen af forbindelser mellem Rusland og Trump-kampagnen.

- De er alle tilhængere af Hillary Clinton, siger han med henvisning til sin demokratiske modstander ved præsidentvalget.

Trump fyrede i sidste måned FBI-chefen Comey, som har bekræftet, at FBI efterforsker flere i Trump-kampagnen for eventuelle ulovlige forbindelser til Rusland.

Washington Post skriver fredag, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, i august sidste år personligt gav ordre til en operation, der skulle hjælpe Trump med at blive valgt til præsident.

Det var CIA, der modtog efterretninger om Putins planer, fortæller en embedsmand, der arbejdede i Det Hvide Hus for tidligere præsident Barack Obama.

Det sendte chokbølger gennem Det Hvide Hus og USA's efterretningstjenester.

Det så på det tidspunkt ud til, at demokraten Hillary Clinton ville vinde valget sikkert.

Obama ønskede derfor ikke at blive set som en manipulator ved at blande sig. Derfor nøjedes Det Hvide Hus med kun at sende en advarsel til Moskva. Det var tanken, at man kunne gribe til modforholdsregler efter valget.

- Wow hvor vi greb dette forkert an, siger den tidligere embedsmand til Washington Post.

I januar skrev USA's efterretningstjenester i en fælles rapport, at Rusland uden nogen tvivl forsøgte at manipulere med det amerikanske valg.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx