Af - 08/11-16 23:53; Opdateret: 09/11-16 00:26

Vi får hver morgen ruter udleveret med vælgereVi får hver morgen ruter udleveret med vælgere

Tommy Petersen og 20 andre radikale fører valgkamp for Hillary Clinton i Florida.

Tommy Petersen kæmper for Hillary Se video i større format i vores videosektion Videoportal

I mere end en uge har 21 radikale danskere hver morgen mødt op på et valgkontor i Florida for at føre valgkamp for demokraternes Hillary Clinton, der i dag skal kæmpe om præsidentposten i USA mod Donald Trump.

Tommy Petersen, der sidder i borgrepræsentationen i København for de radikale, er der ovre for anden gang til et amerikansk valg. Sidste gang var han i Virginia for at få valgt Obama.

Løkke: USA's nye præsident er rigtig vigtig for Danmark
Løkke: USA's nye præsident er rigtig vigtig for Danmark

- Denne gang ville de have os til Florida, fordi det er så afgørende en svingstat, der kan afgøre valget. Hver gang er jeg dybt imponeret over, hvor professionelle de er til at føre valgkamp herovre. Vi kunne virkeligt lære noget i Danmark, siger han.

I USA skal man registrere sig demokrat, republikaner eller uafhængig for at kunne stemme. Det register har partierne adgang til.

- Hver morgen får derfor udleveret ruter over, hvilke vælgere vi skal besøge. Vi går så ud og ringer på hos folk - og skal notere hvor begejstrede tilhængere af Hillary de er. Vi har også fem biler, så vi kan køre folk over til valgstedet straks. Ikke at jeg ønsker, at vi får sådanne registre i Danmark, men vi kunne lære meget af, hvor gode de er til at organisere valget, siger han.

Clinton og Trump fragter folk til stemmeurnerne
Clinton og Trump fragter folk til stemmeurnerne

Under valgkampen har der også været tid til både at være til gigantiske valgmøder, hvor henholdsvis Hillary Clinton og fungerende præsident Obama har talt.

Enkelte ubehagelige oplevelser har der været, hvor Trump støtter har tilkaldt politiet og fået dem bortvist fra villakvarterer.

- USA er virkeligt splittet - men jeg er imponeret over hvor gode man er til at skabe den her direkte dialog med vælgere, der styrker den politiske samtale, siger han.

LÆS OGSÅ: Danske Mads fører påtrængende valgkamp for Hillary

LÆS OGSÅ: Clinton stillede med stærkeste hold til valgkampsfinale

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx