Af - 29/01-14 07:45; Opdateret: 29/01-14 08:01

Efter 13 år: Forsvunden backpacker kan være fundetEfter 13 år: Forsvunden backpacker kan være fundet

I 2001 forsvandt den 28-årige Peter Falconio, da han backpackede i Australien med sin kæreste.

storybild

Peter Falconio og kæresten Joanne Lees.

I aften vil australsk fjernsyn vise et klip med en mand, der menes at vide, hvor liget af den britiske backpacker Peter Falconio ligger gemt.

Der er ifølge tv-stationen tale om et øjenvidne, der kan fortælle, hvad der præcis skete den skæbnesvangre aften i juli, 2001.

Spøgelsesskib overtaget af kannibal-rotter: Her frygtes det at ramme
Spøgelsesskib overtaget af kannibal-rotter: Her frygtes det at ramme

28-årige Falconio var taget på sit livs rejse sammen med kæresten Joanne Lees, og sammen kørte de Australiens vildnis tyndt i en gammel rugbrødsbil, da en mand vinkede dem ind til siden på den lange, ensomme strækning Stuart Highway, der ligger omkring 300 kilometer nord for Alice Springs.

Falconio gik ud af bilen for at tale med manden, og kort efter hørte Lees et skud affyret, hvorefter hun blev lagt i håndjern af en mand, der senere blev identificeret som Bradley Murdoch. Det lykkedes hende til sidst at flygte, men da hun forlod bilen var sidste gang, at hun så sin kæreste.

I næsten 13 år har man ledt efter liget. Murdoch hævder, at han er uskyldig, men politiet fandt en pøl med Falconios blod på vejen. Og senere fandt man også Lees blod på hans t-shirt, så han blev idømt livstid i fængsel.

Fake video går viralt: 'Reporter' vil knalde forsvundet 20-årig
Fake video går viralt: 'Reporter' vil knalde forsvundet 20-årig

I aften vil klippet med øjenvidnet blive vist og i næste uge vil anden del af programmet løbe over skærmen, hvor Falconios resters (angiveligt) præcise lokation vil blive afsløret.

Men hvorfor vente 13 år med at stå frem? Øjenvidnet fortæller ifølge Daily Mail, at han lever isoleret, og at han slet ikke var klar over, at den 28-åriges forsvinden har været et mysterium.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bokselegendens rørende bisættelse:...
bt.dk
Tre sikre og en masse spørgsmålstegn:...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx