Af - 04/08-14 18:42

Sicilien raser: Mafiaen fører sig frem på FacebookSicilien raser: Mafiaen fører sig frem på Facebook

Lige som politiet tilsyneladende var begyndt at få skovlen under den gamle sicilianske mafia-garde, er en ny og yngre mafiageneration ved at vokse frem på Facebook.

storybild

Den unge mafialeder, Domenico Palazzoto( t.højre) fra Palermo, fører sig frem på Facebook på speedbåde og i store limousiner med hummere og champagne. (Billede: Foto: Facebook)

Et af de stærkeste kendetegn ved den sicilianske mafia har i årevis været Omerta - tavshed om aktiviteter, magt, penge og navne.

Men denne tavshed blæser den nye generation af mafiosier på.

De unge, som i følge The Telegraph, lige nu er i færd med at genvinde magten over millionbyen Palermo's gader, praler tværtimod på Facebook med deres kriminelle aktiviteter og foragt for loven og retssystemet.

- Behøver jeg at sende et CV, spørger et kommende medlem åbenlyst på Facebook i forbindelse med optagelse i organisationen.

Italiens mafia plaget af krisen: Nu søger de lovlige jobs
Italiens mafia plaget af krisen: Nu søger de lovlige jobs

- Ja, bror. Vi er nødt til at vurdere dine hidtidige kriminelle aktiviteter, for vi optager ikke mennesker med en ren straffeattest, joker en af de nye ledere, den 28 årige Domenico Palazzoto i sit svar til aspiranten.

Domenico Palazzoto, som er fætter til en anden kendt, lidt ældre nu fængslet mafialeder, 37 årige Gregorio Palazzotto, fører an i den nye offentlighedsstil og viser blandt andet billeder af sig selv spisende hummer og drikkende champagne på kostbar motorbåd - eller i fuld fart i ny limousine på vej til og fra sine 'forretninger'.

Domenico Palazzoto optræder både under eget navn, men også under falsk navn, men altid med fotos af sig selv og sine venner og nærmeste medarbejdere.

Mafiaen ville sprænge verdenskendt vartegn
Mafiaen ville sprænge verdenskendt vartegn

Blandt de optrædende nære medarbejdere er blandt andet Salvatore D'Alessandro, som beskriver, hvordan han forventer at nå til tops i mafiaen:

- Lige nu er jeg en lille haj, som jager dybt. Men tidspunktet vil komme, hvor jeg stiger op til overfladen og ikke vil have medlidenhed med nogen.

Men ifølge det italienske magasin L'Espresso, som har afsløret den yngre mafiagenerations adfærd på Facebook, så kan den nye åbenhed og ligegyldighed over for den traditionelle Omerta nemt blive årsag til mafiaens fremtidige forlis:

- Politiet bruger meget tid på at tjekke Facebook for at finde mafialederne, hvoraf nogle opererer under falske navne.

Balotelli ristes for Mafia-tweet
Balotelli ristes for Mafia-tweet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx