04/09-13 13:29; Opdateret: 04/09-13 13:53

Kæmpe kiks af svensk politi under Obama-besøgKæmpe kiks af svensk politi under Obama-besøg

En politibetjent glemte et ladt våben på et toilet i Stockholm i forbindelse med Barack Obamas besøg.

storybild

En politimand glemte sit skarpladte våben på et toilet på Hotel Hilton i den centrale del af Stockholm. (Billede: AP Photo/Scanpix Sweden, Anders Wiklund)

I Sverige har myndighederne diskuteret sikkerhed i adskillige måneder før Barack Obamas besøg onsdag, men noget gik alligevel helt galt for politiet i Stockholm, da den amerikanske præsident ankom.

En politimand glemte ifølge den svenske avis Expressen sit skarpladte tjenestevåben på et toilet på Hotel Hilton ved Slussen i den centrale del af den svenske hovedstad.

Luksushotellet ligger få minutters gang fra Grand Hotel, hvor præsident Obama forventes at bo under sit besøg i Sverige.

Ifølge en pressetalsmand for det svenske rigspoliti, Varg Gyllander, er der tale om en forglemmelse, men sagen er alligevel blevet anmeldt.

Det glemte våben er angiveligt en Sig Sauer-pistol, og ifølge talsmanden var den ladt.

En af Sveriges førende våbeneksperter Kaj Hahne, som tidligere har arbejdet for politiet, fortæller, at Sig Sauer er en automatpistol.

- Den findes i flere forskellige kaliber. Den mest almindelige er nimillimeteren. I de forkerte hænder kan våbnet være meget farligt, siger Hahne til Expressen.

- Man kan helt sikkert dræbe et andet menneske med sådan et våben. På et par hundrede meter kan man forvolde alvorlig skade afhængigt af, hvor man rammer.

/ritzau/TT

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Weinstein kan løslades med en fodlænke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx