Af - 16/10-14 09:16

Chef skar 530.000 af sin egen løn - gav pengene til lavest betalte medarbejdereChef skar 530.000 af sin egen løn - gav pengene til lavest betalte medarbejdere

Han havde penge nok - så hvorfor ikke give nogle af dem til de lavest betalte?

storybild

(Billede: Polfoto)

De fleste må være enige om, at Raymond Burse er en virkelig god chef. Han valgte nemlig tidligere på året at give de lavest betalte medarbejdere på Kentucky State University i byen Franfort, USA en 40 procent højere timeløn.

Som præsident for universitetet valgte han at finansiere deres lønforbedring af egen lomme. Raymond Burse skaffede nemlig pengene ved at skære over en halv million kroner af sin lidt over to millioner kroner høje årlige løn.

På den måde kunne rengøringspersonalet få 10.25 dollars i timen frem for 7.25 dollars i timen.

- Jeg drak kaffe med min bestyrelsesformand og sagde til hende: ‘Jeg overvejer at give nogle af jeres penge til mig tilbage igen’ - og hun var en lille smule chokeret. Men i sidste ende sagde hun: ‘Det er dine penge, du kan gøre, hvad du vil’, fortæller Raymond Burse i et interview med NBC News.

Rent bluf: Danskere lyver for at få mere i løn
Rent bluf: Danskere lyver for at få mere i løn

Han understreger, at den forbedrede løn til de lavest betalte medarbejdere på universitetet ikke er et pr-stunt - og det er heller ikke en gave, men derimod en investering. Han mener nemlig, at medarbejderne nu vil arbejde hårdere og i højere grad føle sig som en del af arbejdspladsen.

- Jeg været heldig i mit liv, så jeg er i en position, hvor den slags penge ikke har betydning for mig, siger han om lønnedgangen.

Bager dømt for at fyre sin svigermor: Skal betale 45.000 kr.
Bager dømt for at fyre sin svigermor: Skal betale 45.000 kr.

- Jeg ser mig selv som en fattig knægt fra landet i Hopkinsville, Kentucky, der bare prøver at gøre noget i denne verden ved at behandle andre mennesker ordentligt siger Raymond Burse, der har haft en succesfuld karriere som forretningsmand, inden han vendte tilbage til job på Kentucky State University.

Hans beslutning er blevet taget godt imod af de studerende og medarbejdere på universitetet. Det siger sig selv, at de lavest lønnede er glade for lønforhøjelsen.

- En af de unge kvinder, der er påvirket af lønstigningen, gav mig et håndtryk med tårer i øjnene og takkede mig, fortæller Raymond Burse.

Danskerne: Vi får for lidt - i løn
Danskerne: Vi får for lidt - i løn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Anna Due afslører: Derfor er jeg med...
bt.dk
Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx