27/03-16 11:38; Opdateret: 27/03-16 12:03

Endnu en svensker identificeret blandt ofre fra BruxellesEndnu en svensker identificeret blandt ofre fra Bruxelles

En 30-årig svensk kvinde blev dræbt i selvmordsangrebet på metrostationen Maelbeek ifølge svenske myndigheder.

storybild

Endnu en svensk kvinde, som har været savnet efter angrebet i Bruxelles tidligere på ugen, er identificeret blandt de 31 omkomne. (Billede: AP/Alastair Grant/ap)

Endnu en svensk kvinde, som har været savnet efter angrebet i Bruxelles tidligere på ugen, er identificeret blandt de 31 omkomne.

Det drejer sig om en 30-årig kvinde fra Nordsverige, oplyser det svenske udenrigsministerium til avisen Dagens Nyheter.

- Vi bekræfter, at endnu en svensk kvinde er identificeret, siger ministeriets kommunikationschef, Anna Björkander.

Lørdag blev en anden svensk kvinde bekræftet død efter de to selvmordsbomber i lufthavnen Zaventem.

Med meldingen fra de belgiske myndigheder er begge svenskere, som har været savnet efter angrebene i Zaventem og på metrostationen Maelbeek, identificeret som ofre.

Danske myndigheder har ikke modtaget oplysninger om savnede danskere i forbindelse med Bruxelles-angrebene.

Belgisk politi sagde ved separate briefinger lørdag i Bruxelles, at 24 dødsofre fra ni forskellige lande er identificeret. Mindst 11 udlændinge er identificeret.

Over 300 personer blev såret ved angrebene - blandt dem en gravid svensk kvinde, som stadig er indlagt. Kvinden holdes i kunstigt koma på grund af forbrændinger.

Blandt de øvrige dødsofre er to hollandske søskende, en kineser, en brite og en peruaner.

Også de tre bombemænd, som myndighederne har sat navn på, er talt med blandt de 31 døde.

OVERBLIK: Her er de mistænkte efter Bruxelles-angreb

Belgisk politi jagter fortsat en mand, der blev set sammen med bombemanden på metrostation lige før angreb.
Belgisk politi har identificeret den tredje bombemand efter angrebene i Bruxelles i tirsdags, da 31 omkom - heriblandt tre gerningsmænd.

Her er et overblik over de mistænkte:

* Najim Laachraoui (24 år) og de to belgiske brødre Ibrahim El Bakraoui (30 år) og Khalid El Bakraoui (27 år) er navngivet af myndighederne som gerningsmænd. Alle tre er døde.

* Yderligere en mand eftersøges som en tredje bombemand i lufthavnen. Han optræder på overvågningsbilleder med de to gerningsmænd og er af myndighederne identificeret som Faycal C.

* Belgiske myndigheder har udpeget i alt fem mistænkte, som skal have direkte forbindelse til de koordinerede angreb i lufthavnen og på en metrostation i byen.
* Ibrahim El Bakraoui var en af selvmordsbomberne i lufthavnen Zaventem ifølge anklagemyndigheden. Han blev i 2010 idømt ni års fængsel for at have skudt og såret en tjenestemand under et røveri.

Ifølge tyrkiske myndigheder blev han sidste sommer pågrebet nær Syrien og siden deporteret til Holland. Holland og Belgien blev advaret om, at han var syrienskriger.

* Hans yngre bror Khalid El Bakraoui udførte ifølge anklagemyndigheden angrebet på metrostationen Maelbeek. Han blev i 2011 idømt fem års fængsel for biltyveri. Han skal have lejet en lejlighed, som politiet ransagede i Bruxelles-forstaden Forest i forrige uge.

I lejligheden fandt politiet Islamisk Stat-flag, et gevær, bombedetonatorer og fingeraftryk efter Salah Abdeslam, sigtet for deltagelse i angrebet i Paris i november, og som efterfølgende blev pågrebet.

* Faycal C hedder ifølge avisen Le Soir Faycal Cheffou. Han bar en lys jakke og en hat, da overvågningskameraer fangede ham i Zaventem tirsdag. Han efterlod en stor taske i afgangshallen og stak af uden at udløse sin bombe.

Han blev pågrebet af belgisk politi torsdag, og han blev sigtet lørdag. Han har arbejdet som freelancejournalist.

* Najim Laachraoui var ifølge anklagemyndigheden den anden selvmordsbomber i lufthavnen. Hans dna er fundet på mindst to bombebælter, der blev brugt i angrebene i Paris sidste år. Det mistænkes, at han har fremstillet bomberne.

Laachraoui skal angiveligt være kørt i bil med Abdeslam mellem Østrig og Ungarn en måned før angrebet 13. november sidste år i Paris.

* På metroen Maelbeeks overvågningskamera ses en mand sammen med Khalid El Bakraoui umiddelbart før angrebet, skriver avisen Le Monde.

Politiet jagter fortsat manden, som havde en stor taske med sig. Flere andre er pågrebet, mistænkt for at være involveret i de to angreb i Bruxelles.

/ritzau/NTB

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx