Af - 17/10-15 16:09

Se billederne: Lisa blev den tredje kvindelige ranger nogensindeSe billederne: Lisa blev den tredje kvindelige ranger nogensinde

Girlpower, når det er bedst.

Bildstrecke im Grossformat »

En 37-årig ingeniør og mor til to blev fredag den blot tredje kvinde til nogensinde at gennemføre den amerikanske rangeruddannelse.

Lisa Jaster går dermed i fodsporene på Kristen Griest, 26, og Shaye Haver, 25, der gennemførte uddannelsen den 21. august. Det er først i år, at kvinder har adgang til den benhårde Ranger School.

380 mænd og 17 kvinder indledte jagten på titel af ranger i april. Jaster blev en del af den amerikanske hær i 2000 og har blandt andet gjort tjeneste i Irak og Afghanistan, skriver Washington Post.

B.S. Christiansen: Penge er på ingen måde lig med lykke
B.S. Christiansen: Penge er på ingen måde lig med lykke

Alle tre kvinder har dumpet nogle af udfordringerne undervejs - i stil med mange af de mandlige kandidater. Men enkelte får lov at give den et forsøg nummer to, og her slog de altså alle tre til. Hvis man klarer alle faserne i uddannelsen i første forsøg, tager det cirka to måneder at blive ranger. Griest, Haver og talrige af deres mandlige kolleger brugte fire måneder.

Kun 30 procent af soldaterne klarer alle forsøg i første hug.

Se billederne i galleriet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Gennembrud for Martin Thorborg:...
bt.dk
OLs superstjerne bryder ud i tårer...
bt.dk
Tidligere FCK-spiller sælger sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx