Af - 30/03-16 21:29; Opdateret: 30/03-16 21:39

Flere tusinde ton ulækre fødevarer konfiskeret i international aktionFlere tusinde ton ulækre fødevarer konfiskeret i international aktion

Flere forfalskede og sundhedsskadelige mad- og drikkevarer end nogensinde før er blevet beslaglagt i en stor international aktion.

Bildstrecke im Grossformat »

Mere end 10.000 ton og én million liter sundhedsfarlig forfalsket mad og drikke er blevet beslaglagt i 'Operation Opson V', en koordineret aktion på tværs af 57 forskellige lande, som Europol og Interpol står bag. Det oplyser Europol i en pressemeddelelse.

McDonald's får bødesmæk for klam hygiejne
McDonald's får bødesmæk for klam hygiejne

Myndighederne besøgte butikker, markeder, lufthavne, havne og industriområder mellem november 2015 og februar 2016 og konfiskerede mere mad og drikke end nogensinde før.

Blandt andet blev der i Italien fundet mere end 85 ton oliven, der var blevet overtrukket med kobbersulfat for at ændre farven. I Storbritannien blev beslaglagt næsten 10.000 liter forfalsket eller fortyndet alkohol, mens der blev fundet flere kilo abekød under et tjek i en lufthavn i Belgien.

Der er et omfattende marked for organiseret kriminalitet, hvor skruppelløse bagmænd forsøger at udnytte intetanende forbrugere, forklarer lederen af Interpols efterforskningsenhed for handel med ulovlige varer, Michael Ellis.

- Forfalsket og farlig mad og drikke truer helbredet og sikkerheden hos mennesker rundt omkring i verden, som ofte køber disse potentielt meget farlige varer uden at vide det, siger han og tilføjer:

- Med Operation Opson V, der har resulteret i flere beslaglæggelser end nogensinde før, må vi fortsætte indsatsen for at identificere de kriminelle netværk bag aktiviteten, som kun er optaget af at få en profit, uanset hvilke konsekvenser det har for befolkningen.

Fødevarestyrelsen beslaglægger 300 kg kød fra Burger King
Fødevarestyrelsen beslaglægger 300 kg kød fra Burger King

I Danmark fandt Fødevarestyrelsen 81 ton sirup, der blev solgt som honning, i forbindelse med den omfattende efterforskning, skriver dr.dk.

Her kan du se et billede, Interpol har offentliggjort af det abekød, der blev beslaglagt i Belgien:


Sur smiley til kendt fastfood-kæde på Rådhuspladsen
Sur smiley til kendt fastfood-kæde på Rådhuspladsen

Sur smiley og stor bøde til Joe & The Juice
Sur smiley og stor bøde til Joe & The Juice

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Forskere har fundet verdens vildeste...
bt.dk
Dansk rejseselskab bløder: Taber...
bt.dk
Fona-ejer trak millioner ud inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx